hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin kredi notu için kritik tarihler açıklandı

    Türkiyenin kredi notu için kritik tarihler açıklandı
    expand

    Kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve S&P gelecek yıl Türkiye'nin ülke notunun gözden geçirileceği olası tarihleri açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fitch tarafından yayımlanan ülke notu değerlendirme takvimine göre Türkiye'nin negatif görünüm ile yatırım yapılabilir en düşük seviyede olan BBB- olan kredi notu hakkında değerlendirme 27 Ocak Cuma ve 21 Temmuz Cuma günü açıklanabilecek.

    Türkiye'yi durağan görünüm ve BB notuyla derecelendiren S&P tarafından Cuma günü yayımlanan takvime göre değerlendirme tarihleri 5 Mayıs Cuma ve 3 Kasım Cuma olarak belirlendi. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's henüz Türkiye için 2017 değerlendirme takvimini açıklamadı. Kredi derecelendirme kuruluşları her ülke için iki veya üç olası değerlendirme tarihlerini yıl sonunda açıklıyor. Ancak gelişmelere göre başka tarihlerde de değerlendirme yayımlayabiliyor.

    Dün de S&P açıklamıştı

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin kredi notu ve görünümünün değerlendirilmesi beklenen potansiyel tarihleri açıkladı.

    S&P'den yapılan açıklamada, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünün gelecek yıl 5 Mayıs ve 3 Kasım'da gözden geçirilebileceği bildirildi. S&P, geçen ay yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kredi görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltirken, "BB" seviyesindeki kredi notunun da teyit edildiğini belirtmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada, "Görünümde yapılan revizyon, politika yapıcıların önemli reformları uygulamaya yönelik adımlarına devam edeceğine yönelik görüşümüzü yansıtıyor." ifadesi kullanılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow