hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaşar Kemal-Günter Grass İstanbul'da

    Yaşar Kemal-Günter Grass İstanbulda
    expand

    Goethe Enstitüsünün "Kültür Köprüleri" programı çerçevesinde hazırladığı, "Avrupa Edebiyatı Türkiye'de-Türk Edebiyatı Avrupa'da" projesi kapsamında yazar Yaşar Kemal ve Günter Grass'ın, 15 Nisan'da sevenleriyle bir araya geleceği bildirildi.

    Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Avrupa Komisyonunca finanse edilen, Türkiye'nin 24 kenti ile 8 Avrupa ülkesini kapsayan projenin, edebiyat ve kültür aracılığıyla insani değerlerin yüceltilmesini ve kültürlerarası alışveriş ile sivil toplum diyaloglarının geliştirilmesini amaçladığı belirtildi.

    Türkiye etkinliklerinin "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" kutlamaları kapsamında, Siemens AŞ işbirliğiyle 16 Nisan Cuma günü saat 20.00'de, Aya İrini Müzesi'nde "Ensemble Modern Topluluğu"nun vereceği bir gala konseriyle son bulacağı kaydedildi.

    Açıklamaya göre, yazar Yaşar Kemal ve Günter Grass'ın Türk-Alman İşadamları Kültür Vakfı iş birliğiyle 15 Nisan Perşembe günü büyük bir edebiyat buluşması gerçekleştirecek.

    Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda, 14.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, proje kapsamında Türkiye'nin 24 iline gelmiş olan Avrupalı yazarlardan 8'i, Yaşar Kemal ve Günter Grass ile birlikte edebiyat meraklılarıyla buluşacak.

    Proje kapsamında, Mayıs ayında başlayacak Avrupa turunda ise eserleri yabancı dillere çevrilen başarılı Türk yazarları 8 Avrupa ülkesine gidecek.

    Avrupa turu 25 Haziranda, Avrupalı ve Türk yazarların Brüksel'de yapacakları bir edebiyat buluşmasıyla tamamlanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow