hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Heykellerin canlandığı kent

    Heykellerin canlandığı kent
    expand

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Haber Ajansı(MİHA) muhabirleri şubat ayında çıktıkları Aphrodisias, Laodikea, Hieropolis gezisini bir fotoğraf sergisine dönüştürdüler.

    MİHA Genel Yayın Yönetmeni Kayıhan Güven ve 15 MİHA muhabiri serginin amacını şöyle dile getiriyorlar:

    “Hedefimiz bilimin, felsefenin, estetiğin, güzelliğin doğduğu bu toprakları tanımak ve tanımayanlara tanıtmaktı. Bu nedenledir ki, soğuk bir şubat sabahı on beş MİHA'lı genç muhabir küçük bir minibüsle kendimizi Anadolu yollarında bulduk. Amacımız aşk tanrısı Aphrodite’e adanmış kent, Aphrodisias’ı görmekti.”

    “Bir Yolculuk Öyküsü; Aphrodisias, Laodikea, Hierapolis” adını koydukları fotoğraf sergisi Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Nişantaşı Yerleşkesi, Prof. Dr. Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde 24 Mart  -  15 Nisan tarihleri arasında sergileniyor.

    Sergiye gelenler MÖ. 1. yy – MS. 5. yy tarihlerinde Roma’nın ünlü heykel okulu olan Aphrodisias’ta üretilen heykelleri, lahitleri izliyorlar. Sergide ayrıca ünlü kentin tiyatrosu, stadyum, tapınak ve Odeon fotoğrafları yer alıyor.

    MİHA muhabirleri Aphrodisias yakınlarında olan antik kentler Laodikea ve Hierapolis’ten de fotoğraflara yer vermişler. Sergide Kayıhan Güven, İrem Ahmetoğlu, Semra Dursun, Mahmut Engintepe, Hatice Deniz, Oğuz Kuş, Necdet Burak Özyurt, Behlül Çetinkaya, Murat Ekinay, Eray Aksoy’un fotoğrafları yer alıyor.

    Antik kentlerden çok etkilendiklerini söyleyen fotoğrafçılar; “Bizim gibi iletişim eğitimi gören arkadaşlarımızın Anadolu uygarlıklarını yakından tanımaları gerekiyor. Yaptığımız yolculuklarda Anadolu’nun dünya tarihinde ne kadar önemli olduğuna bir kez daha tanıklık ettik” diye konuştular.




     



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow