hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Londra'da fotoğraflarla İstanbul sergisi

    Londrada fotoğraflarla İstanbul sergisi
    expand

    İngiltere'de yaşayan fotoğraf sanatçısı Vehbi Koca'nın İstanbul fotoğraflarının yer aldığı "His/Tanbul" adlı sergi, Londra'da açıldı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Müşavirliği'nin düzenlediği ve İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesi dolayısıyla Avrupa Komisyonu'nun Londra'daki temsilciliğindeki galeride açılan sergiye, aralarında Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve eşi Bernev Alpogan, Başkonsolos Bahadır Kaleli, Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Müşaviri İrfan Önal, Ataşe Yardımcısı Ayşegül Gürgezoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

    Son üç yılda çektiği 30 fotoğraftan oluşan sergisini anlatan Vehbi Koca, sergide, İstanbul'un çeşitli yerlerinden çektiği, klasik gezi fotoğraflarının yer aldığını söyledi.

    "İstanbul'u dolaşırken kendimi Marco Polo gibi, gezgin gibi hissediyorum. Fotoğraflarıma bakanların da aynı şeyleri hissetmesini istiyorum" diyen Koca, İngiltere'de yaşadığı süre içinde İstanbul'a olan aşkının arttığını ifade etti.

    İstanbul'la ilgili yıllar içinde dikkatini çeken en büyük değişikliğin ne olduğunun sorulması üzerine Koca, İstanbul'un geçmişe göre daha temiz ve düzenli olduğunu söyleyerek, "İstanbul bir film seti gibi. Doğal şeyler de yapılabiliyor, yaratıcılığınızı da kullanabiliyorsunuz" dedi.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Müşaviri İrfan Önal da serginin açılışı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, İstanbul için 2010 yılının, Avrupa Kültür Başkenti olması nedeniyle önemli ve özel bir yıl olduğunu belirterek, İstanbul'un AB gibi kültürel çeşitliliği yansıttığını ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow