hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsmail Cem Televizyon Ödülleri'nde adaylar belli

    İsmail Cem Televizyon Ödüllerinde adaylar belli
    expand

    Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl ilki düzenlenecek "İsmail Cem Televizyon Ödülleri"nde yarışacak adaylar belirlendi.

    AKSAV'dan yapılan açıklamaya göre, Asım Üvez, Faruk Bayhan, Mesut Yar, Mehmet Güler, Metin Ayinceoğlu, Yüksel Aytuğ, Yelda Karataş, Ayşe Lebriz, Erdal Murat Aktaş'tan oluşan ön jüri, 35 dalda ödül alacak adayları açıkladı.

    İsmail Cem Televizyon Ödülleri'nin açıklanan kategorilerine Orhan Kemal'in aynı adlı romanından uyarlanan "Hanımın Çiftliği" adlı dizi damgasını vurdu.

    "Hanımın Çiftiği" toplam 16 dalda aday olurken, Halit Ziya Uşaklıgil'in romanından uyarlanan "Aşk-ı Memnu" 15 dalda ödül arayacak.

    Reşat Nuri Gültekin'in aynı adlı eserinden uyarlanan "Yaprak Dökümü" dizisi ise en iyi drama dalında aday olamadı. "Ezel" dizisi de 14 dalda ödüle aday gösterildi.

    Kendisiyle yarışacak

    Açıklanan "En iyi talk show programı" adayları ilginç bir sonuç ortaya koydu.

    Bu kategoride açıklanan 5 adaydan 3'ü Okan Bayülgen'in hazırladığı "Medya Kralı", "Disko Kralı" ve "Muhabbet Kralı" adlı programlar.

    Bayülgen bu kategoride "Beyaz Show" ve "Güzel Haberler" programlarıyla birlikte kendisiyle de yarışmış olacak.

    İsmail Cem Televizyon Ödülleri, 24 Nisan Cumartesi günü Antalya Mardan Palace Otel'de düzenlenecek gecede sahiplerini bulacak. Toplam 41 kategoride ödül verilecek yarışmada diğer kategorilerdeki adayların daha sonra açıklanacağı bildirildi.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, adayların törene katılabilmesi ve Antalya halkıyla buluşabilmesi amacıyla meslek örgütleri tarafından 23-25 Nisan tarihlerinde tüm dizi setleri tatil edilecek.

    Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan yarışmada ödül arayan adaylar şunlar:

    En İyi Komedi Dizisi: Canım Ailem, 1 Kadın 1 Erkek, Geniş Aile, Papatyam, Benim Annem Bir Melek.
    En İyi Komedi Aktris Adayları: Demet Evgar (1 Kadın 1 Erkek), Şebnem Bozoklu (Canım Ailem), Zuhal Topal (Geniş Aile), Oya Başar (Benim Annem Bir Melek), Nilgün Kasapbaşoğlu (Papatyam).
    En İyi Komedi Dizisi Aktör Adayları: Emre Karayel (1 Kadın 1 Erkek), Ufuk Özkan (Geniş Aile), Ahmet Uğurlu (Zoraki Başkan), Tarık Ünlüoğlu (Benim Annem Bir Melek).
    En İyi Komedi Dizisi Yardımcı Aktris Adayları: Ezgi Mola (Canım Ailem), Dolunay Soysert (Benim Annem Bir Melek), Gizem Akman (Geniş Aile), Ayşen Gruda (Zoraki Başkan), Çiğdem Batur (Papatyam).

    En İyi Komedi Dizisi Yardımcı Aktör Adayları: İlker Aksum (Canım Ailem), Rasim Öztekin (Geniş Aile), Tarık Pabuçcuoğlu (Papatyam), Ali Sunal (Benim Annem Bir Melek), Dost Elver (Zoraki Başkan).
    En İyi Drama Dizi Adayları: Ezel, Hanımın Çiftliği, Aşk-ı Memnu, Kapalıçarşı, Kasaba.
    En İyi Drama Dizi Aktris Adayları: Özgü Namal (Hanımın Çiftliği), Beren Saat (Aşk-ı Memnu), Cansu Dere (Ezel), Aslı Tandoğan (Kapalıçarşı), Sumru Yavrucak (Bahar Dalları).
    En İyi Drama Dizi Aktör Adayları: Kenan İmirzalıoğlu (Ezel), Mehmet Aslantuğ (Hanımın Çiftliği), Olgun Şimşek (Kapalıçarşı), Kıvanç Tatlıtuğ (Aşk-ı Memnu), Talat Bulut (Kasaba).

    En İyi Drama Dizi Yardımcı Aktris Adayları: Nebahat Çehre (Aşk-ı Memnu), İpek Bilgin (Ezel), Deniz Çakır (Yaprak Dökümü), Ebru Özkan (Hanımın Çiftliği), Tomris İncer (Aşk ve Ceza).
    En İyi Drama Dizi Yardımcı Aktör Adayları: Barış Falay (Ezel), Selçuk Yöntem (Aşk-ı Memnu), Erkan Can (Kapalıçarşı), Kerim Atabey (Aşk ve Ceza), Caner Cindoruk (Hanımın Çiftliği).
    En İyi Gençlik Dizisi Adayları: Arka Sıradakiler, Melekler Korusun, Es - Es, Kavak Yelleri, Deniz Yıldızı
    En İyi Gençlik Dizisi Aktrist Adayları: Sinem Öztürk (Arka Sıradakiler), Hümeyra (Melekler Korusun), Derya Alabora (Es-Es), Güneş Emir (Deniz Yıldızı), Pelin Karahan (Kavak Yelleri).

    En İyi Gençlik Dizisi Aktör Adayları: Bülent Çetinaslan (Arka Sıradakiler), Avni Yalçın (Melekler Korusun), Berk Hakman (Es-Es), Sarp Apak (Kavak Yelleri), Koray Erkök (Deniz Yıldızı).
    En İyi Gençlik Dizisi Yardımcı Aktrist: Deniz Sarıbaş (Arka Sıradakiler), Rojda Demirer (Melekler Korusun), Leyla Tuğutlu (Es-Es), Ayten Uncuoğlu (Kavak Yelleri), Begüm Topçu (Deniz Yıldızı).
    Gençlik Dizisi Yardımcı Aktör Adayları: Barış Atay (Arka Sıradakiler), Serkan Altunorak (Melekler Korusun), Umut Karadağ (Es-Es), Altan Gördüm (Kavak Yelleri), Cantuğ Turay (Deniz Yıldızı).
    En İyi Dizi Uyarlama Senaryo Adayları: Hanımın Çiftliği (Zülküf Yücel Ayhan Sonyürek), Aşk-ı Memnu (Ece Yörenç, Melek Gençoğlu), Yaprak Dökümü (Ece Yörenç, Melek Gençoğlu), Samanyolu (Gamze Özer).

    En İyi Dizi Özgün Senaryo Adayları: Kapalıçarşı (Neşe Şen, Gaye Boralıoğlu), Geniş Aile (Kamuran Süner, Cüneyt İnay), Canım Ailem (Selin Tunç), 1 Kadın 1 Erkek (Itır Arda, Murat Dişli), Ezel (Kerem Deren, Pınar Bulut).
    En İyi Dizi Yönetmen Adayları: Ezel (Uluç Bayraktar), Hanımın Çiftliği (Faruk Teber), Aşk-ı Memnu (Hilal Saral), Canım Ailem (Sadullah Çelen), Kapalıçarşı (Ömür Atay).
    En İyi Dizi Görüntü Yönetmeni Adayları: Ezel (Veysel Tekşahin), Hanımın Çiftliği (Oktay Başpınar), Aşk-ı Memnu (Hüseyin Tunç), Kapalıçarşı (Murat Ceylan), Aşk ve Ceza (Tolga Çetin).
    En İyi Dizi Kurgusu Adayları: Ezel (Serdar Çakular), Hanımın Çiftliği(Engin Öztürk), Aşk-ı Memnu (Gökçe Bilginkılıç), Kapalıçarşı(Kıvanç İlgüner), Canım Ailem (Haluk Arus).
    En İyi Dizi Müziği Adayları: Ezel (Toygar Işıklı), Hanımın Çiftliği (Mazlum Çimen, Saki Çimen), Aşk-ı Memnu (Toygar Işıklı), Yaprak Dökümü (Toygar Işıklı), Canım Ailem (Targan Türe).

    En İyi Dizi Sanat Yönetmeni Adayları: Ezel (Aynur Topalak), Aşk-ı Memnu (Nilgün Nalçacı), Hanımın Çiftliği (Dilek Yelence), Kapalıçarşı (Emre Yurtsever, Veli Kahraman), Aşk ve Ceza (Yavuz Fazlıoğlu).
    En İyi Dizi Kostümü Adayları: Hanımın Çiftliği (Atila Tükkantoz), Aşk-ı Memnu (Deniz Marşan, Başak Fransen, Sanem Kayhan, Efsun Sayar), Kapalıçarşı (Evrim Özdemir), Kasaba (Aynur Torun).
    En İyi Dizi Makyaj Adayları: Hanımın Çiftliği (Hüseyin Üküm), Ezel (Ebru Güleren Yılmaz), Aşk-ı Memnu (Gülcan Bayer Öge), Kapalıçarşı (Nimet İnkaya), Aşk ve Ceza (Fulya Erdinç).
    En İyi Dizi Başlangıç Jeneriği Adayları: Hanımın çiftliği (Proto Yapım), Aşk-ı Memnu (Haluk Arus), Geniş Aile (Burak Sürücü), Kasaba (Digiflame), 1 Kadın 1 Erkek (Leyla Yaman).
    En İyi Dizi Fragmanı Adayları: Ezel, Hanımın Çiftliği, Geniş Aile, Kasaba, Canım Ailem.
    En İyi Unutulmaz Sahne Adayları: Ezel, Hanımın Çiftliği, Geniş Aile, 1 Kadın 1 Erkek, Aşk-ı Memnu.

    En İyi Kültür/Sanat Programı Adayları: Gezelim Görelim, Gece Gündüz, Bam Teli, Yaşamdan Dakikalar, Afişe Takılanlar.
    En İyi Gündüz Kuşağı Programı Adayları: Deryalı Günler, Yol Üstü Lezzet Durakları, Doktorum, Temel İçgüdü, Medikal.
    En İyi Spor Programı Adayları: Telegol, Stadyum, Futbol Pazarı, 6 Pas, Son Kale.
    En İyi Çocuk Programı Adayları: Haberin Olsun, Düş Peşime, Haberlik, Kayıp Madalyon, Şahane Çocuklar.
    En İyi Talk Show Programı Adayları: Beyaz Show, Medya Kralı, Disko Kralı, Muhabbet Kralı, Güzel Haberler.

    En İyi Müzik Eğlence Programı Adayları: Kuzeyin Oğlu, Çok Güzel Hareketler Bunlar, Bir Şarkısın Sen, Olacak O Kadar, Stüdyo - Emre Altuğ.
    En İyi Yarışma Programı Adayları: Kelime Oyunu, Bir Kelime Bir İşlem, Yetenek Sizsiniz Türkiye, Wıpe Out, Fear Factor Extreme 2.
    En İyi Magazin Programı Adayları: Super Starlıfe, Bizden Kaçmaz, Süper Kulüp, Cumartesi Süprizi, Magazin Özel.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow