hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk heykeltraşlar SOFA'ya katılıyor

    Türk heykeltraşlar SOFAya katılıyor
    expand

    Türk heykeltıraşlar, merkezi Washington'da bulunan Türk Kültür Vakfının (Turkish Cultural Foundation-TCA) desteğiyle, New York'ta bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Heykel Objeleri ve Fonksiyonel Sanat Fuarı"na (SOFA) katılıyor.

    Heykel sanatçıları Malik Bulut, Emel Vardar, İlker Yardımcı ve Yılmaz Zenger'in eserleri, 16-19 Nisan günleri düzenlenen SOFA'da TCA'nın açtığı stantta sergileniyor.

    New York'ta Park Avenue Armory'de başlayan, heykelden tasarıma, dekoratif sanatlardan mücevhere kadar son derece geniş bir yelpazede çağdaş, üç boyutlu ve fonksiyonel eserler, çeşitli ülkelerden gelen 60 sanat galerisinin desteğiyle sanatseverlere sunuluyor.

    Fuarın açılış gecesine, Amerikalı ve uluslararası sanatseverlerden oluşan yoğun bir davetli topluluğu katıldı. Açılışa New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da eşi Feruze Samsar ile birlikte gelerek, Türk sanatçılarla tek tek konuştu ve eserleriyle ilgili bilgi aldı.

    New York SOFA, 19 Nisana dek devam edecek. Chicago'da 5-7 Kasımda düzenlenecek SOFA'ya ise sanatçılar Yasemin Aslan Bakırı, Gamze Araz Eskinazi, Yasemin Sayınsoy, Yücel Kale ve Seçkin Pirim'in katılması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow