hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydın Doğan Karikatür Yarışması jürisi toplanıyor

    Aydın Doğan Karikatür Yarışması jürisi toplanıyor
    expand

    27. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması jürisi, 24 Mayıs 2010 Pazartesi günü Antalya'da toplanacak.

    Aydın Doğan Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, otoritelerce "dünyanın bir numaralı karikatür yarışması" olarak nitelendirilen ve bu yıl 27'incisi düzenlenen "Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın uluslararası jürisi, Antalya'da IC Hotels Green Palace'ın ev sahipliğinde 24 Mayıs Pazartesi günü bir araya gelecek.

    Serbest konulu yarışmaya 73 ülkeden 865 sanatçı 2561 karikatür ile katıldı. Önseçiciler Kurulu, 41 ülkeden 171 sanatçının 188 karikatürünü uluslararası jüriye sunulmaya değer gördü.

    Başladığı tarihten bugüne kadar, Türkiye ve dünyada karikatürün duayeni sayılan 196 sanatçının jüri üyesi olarak görev yaptığı, yine bugüne kadar 61 bin karikatürün gönderildiği bu yılki yarışmanın Seçiciler Kurulu, Ercan Akyol, Steve Bell (İngiltere), Odile Conseil (Fransa), Latif Demirci, Selçuk Demirel, Terry Mosher (Kanada), Cristina Sampaio (Portekiz) ve Kanybek Turumbekov'dan (Kırgızistan) oluşturuldu.

    Yarışmada birinciliği kazanan sanatçıya 8 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin 500 ABD Doları verilecek. Başarı Ödülü kazanan 12 sanatçı ise 500'er dolar alacak. Dereceye giren tüm sanatçılara ayrıca başarılarını simgeleyen heykel ve ödül beratları Ekim 2010'da İstanbul'da düzenlenecek törenle verilecek.

    Yarışmada ödül kazanan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler 26 Mayıs-5 Haziran arasında IC Hotels Airport'ta (Antalya) sergilenecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow