hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balkanlara belgeselden bir köprü

    Balkanlara belgeselden bir köprü
    expand

    DOCUMENTARIST- İstanbul Belgesel Günleri kapsamında bugün Balkan ülkelerinde belgesel yapım, dağıtım sorunlarının ele alınacağı bir panel düzenlenecek.

    Balkan ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de yeni kuşak belgeselcilerin önündeki en önemli sorun, başka ülkelerle ortaklıklar kurmak ve filmlerini dünyaya ulaştırmanın yollarını aramak...

    Bu hedef Balkan ülkeleri arasında bu alanda yakın ilişkiler kurulmasını, proje geliştirme, eğitim ve işbirliği olanaklarının artırılmasını gerektiriyor.

    Sofya'da yeni kurulan Balkan Belgesel Merkezi (BDC) adlı yeni inisiyatif bu ihtiyaçtan doğdu.

    Balkan ülkelerinde belgesel yapım, dağıtım sorunlarının ele alınacağı panelde, bölgede belgesel alanında faaliyet gösteren 5 önemli konuk bölgesel işbirliğine dair çeşitli konuları tartışacak.

    Ardından Balkan Documentary Center, BulDoc and AgitProp gibi oluşumların ayrıca bölgedeki en önemli belgesel film festivalleri olan Selanik Belgesel Festivali, Saraybosna Film Festivali ve DokuFest'in ilk ağızdan tanıtımı yapılacak.

    Panele konuşmacı olarak Selanik Belgesel Festivali ve Uluslararası Selanik Film Festivali Direktörü Dimitri Eipides, Balkan Belgesel Merkezi'nden Martichka Bozhilova, Saraybosna Film Festivali Belgesel Bölümü Sorumlusu Rada Sesic, Kosova'daki DokuFest Belgesel Film Festivali yöneticisi Veton Nurkollari ile Documentarist'te gösterilen "Benim Güzel Dacia'm" filminin yapımcı ve yönetmeni Julio Soto katılacak.

    Panelin moderatörlüğünü geçen yıl "Lilit'in Kızkardeşleri" filmiyle En İyi Balkan Belgeseli ödülünü kazanan Emel Çelebi üstlenecek.

    Balkanlarda Belgesel Üretimi


    Tarih: 25 Haziran

    Saat: 12:00-14:00

    Yer: Akbank Sanat
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow