hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyaz Dizi kitapları yeniden Türkiye'de

    Beyaz Dizi kitapları yeniden Türkiyede
    expand

    Harlequin Yayınları, uluslararası ağını genişletme çalışmaları kapsamında 20. ofisini Türkiye'de açtı. "Beyaz Dizi" başlıklı aşk romanlarıyla dikkat çeken yayınevi bir dönem Türkiye'de fırtınalar estirmişti.

    Çırağan Sarayı'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Harlequin Yayınları Türkiye Sorumlusu Arda Gedik, Ekip A.Ş. olarak 1998 yılından beri Harlequin'in lisanslı ortaklığında Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini söyledi.

    Gedik, 12 yıldır gazete bayilerinde kitapların dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Rakamsal olarak geldiğimiz nokta, gelmemiz gereken noktanın altında. Burada Türk okuyucusunun kitapları gazete bayisinden değil, kitap evinden alma alışkanlığının getirdiği sıkıntıyı çekiyoruz" dedi.

    Ortaklık sayesinde Harlequin'in tecrübelerinden faydalanacaklarını ifade eden Gedik, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Önümüzdeki dönemde, evinde evladına ana, kocasına eş olan kadınlar, bu yayınlardan daha fazla yararlanma imkanı bulacak. Dünyada her ay 11 milyon kadın bu kitapları okuyor. Bu yıllardan beri böyle. Bizim hedefimizi de yıl sonuna kadar en az 1000 satış noktasına ulaşmak. Bununla birlikte süpermarketler ve kitap satış mağazalarına da girerek pazardaki nüfuzumuzu artıracağımıza inanıyorum."

    Arda Gedik, Harlequin kitaplarının Türkiye'deki bütün çeviri, edisyon ve baskı işlemlerinin koordinasyonundan sorumlu olacaklarını dile getirerek, yerel tedarikçilerden faydalanarak çevrilen kitapların okuyucuların beklentilerine uygun olarak en yüksek kalite anlayışı ile çıkmasını sağlayacaklarını kaydetti.

    Korsan tehlikesi


    Gedik, bir basın mensubunun "korsan yayınla mücadele" ile ilgili konusundaki sorusu üzerine, "Şu andaki ilk hedefimiz kitapların korsana düşmesi, çünkü bu bizim cazip olduğumuzu gösterir. Şu anda korsan sıkıntımız yok. İnşallah bir gün bu kitaplar da korsana düşerse, biz de o zaman mücadele ederiz" diye konuştu. Bir gazetecinin, daha önce Harlequin kitaplarının gazetelerin eki olarak verildiğini hatırlatması üzerine Gedik, "Kitapların yan ürün olarak verilmesi politikası yanlış. Tanıtımın farklı yollarına açığız. Ancak bazı dergilerin kendi satışlarını artırmak için ek olarak vermesine açığız. Ancak bu konuda şartlarımız çok ağır olacak" dedi.

    Harlequin Grubu Denizaşırı Ülkeler Başkan Yardımcısı Stephen Miles de, bugün Harlequin macerasında yeni bir sayfa açtıklarını söyledi. Miles, Türkiye'nin Harlequin'in 20. ofisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

    "Bu kadar büyük operasyonları gerçekleştirmemizin ve başarılı olmamızın temelinde 3 neden yatıyor. İlki Harlequin'in dünyadaki romantizm hayranlarını anlayabilmesi ve kabul etmesidir. Bunu okurlarımızla diyaloğa geçerek başarabiliyoruz. Okurlarımızın taleplerini dinliyor ve onlara istediklerini veriyoruz. İkinci öne çıktığımız nokta, uluslararası 'bestseller' yazarlarımız. Ayrıca kitaplarımızı kadınların alışverişe çıktıkları yerde satışa sunmamız. Bütün dünyada kadınlar istedikleri yerde ve istedikleri şekilde kitaplarımıza ulaşabilecekler. Harlequin'in ürünlerini bütün formatlarda kadınlara ulaştırmak bizim için önemli." Harlequin Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Slovakya pazarlarına bakan Varşova ofisine bağlı olarak çalışacağını kaydeden Miles, Türkçe kitapların tüm basımı, çevirisi ve editörlüğünün Türkiye'de gerçekleştirileceğini bildirdi.

    Saniyede 4 kitap

    Harlequin Doğu Avrupa ve Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Adam Kapusta da, 60 yıl içerisinde aralarında 800'den fazla 'bestseller'in yer aldığı 35 binin üzerinde roman yayınladıklarını ve 5 milyar 800 milyon adet kitap satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Kapusta, Harlequin'in 50 milyondan fazla okuyucusu bulunduğunu ifade ederek, "Dünya genelinde 1100 yazarımız var. Her ay 28 dile çevrilip 114 ülkeye dağıtılan 110 yeni roman basıyoruz. Her saniyede 4 kitabımız satılıyor" bilgisini verdi.

    Harlequin Yayınları


    114 ülkede 28 farklı dilde yayınlanan aşk romanları ile dünyanın önde gelen yayıncılarından biri olan Harlequin Yayınları, 1100 yazardan oluşan yazar kadrosuyla ayda 110 yeni eser yayınlıyor. Kuruluşundan bu yana 60 yılda 5 milyar 800 milyon kitap satan Harlequin Yayınlarının New York Times, USA Today ve Publishers Weekly gibi yayınların en çok satanlar listelerinde geçen yıl 176 kitabı bulunuyor.

    Aşk ve ilişkiler üzerine romanların yanı sıra tarih, macera, korku ve psikolojik gerilim romanlarıyla da kadınların en çok takip ettiği yayın evlerinden olan Harlequin, geçen yıl diyet, sağlık, egzersiz üzerine de yayınlar yapmaya başladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow