Fransızların dünyaca ünlü eski milli futbolcusu Eric Cantona, sinemadan sonra tiyatro oyunculuğuna soyundu.
Cantona, Paris'in ünlü Marigny tiyatrosunda sergilenmeye başlanan ve genç Fransız kadın yazar Nathalie Saugeon'un kaleme aldığı "Face au Paradis" adlı piyeste rol aldı.
Fransız basını, Cantona'nın, piyesin ilk galasında, seyircilerden yoğun alkış aldığını yazdı.
İngiltere'nin
Manchester United futbol takımında uzun süre top koşturduktan sonra futbolu bırakan Cantona, Le Monde gazetesine verdiği demeçte, "küçüklüğünden bu yana içinde
tiyatro aşkı olduğunu" söyledi.
Fransa'da renkli kişiliğiyle tanınan ve siyasi demeçler de veren Cantona, son olarak Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ortaya attığı "ulusal kimlik" tartışmasını sert bir şekilde eleştirmiş ve "Fransız olmak, devrimci olmak,fakir ve yoksulun yanında olmaktır" diye konuşmuştu.
Fransa'da yaşayan göçmen İspanyol anne ve İtalyan babanın oğlu olan Cantona, son olarak geliri fakirlere dağıtılmak üzere bir
fotoğraf kitabı yayınlamıştı.
Cantona, daha önce 12
sinema filminde rol almıştı.