hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yiyoz, içiyoz, ödeyemiyoz"

    Yiyoz, içiyoz, ödeyemiyoz
    expand

    Uğraş Güneş'in yazdığı, Serkan Budak'ın yönettiği "Yiyoz, İçiyoz, Ödeyemiyoz" adlı oyun, 20-27 Şubat tarihleri arasında Profilo Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

    Yalçın Menteş Tiyatrosunun sergilediği ve Menteş'in başrolde oynadığı eserde, Fatma Can, Erman Okay, Ebru Kural, Serkan Budak, Kaan Taşaner, Duygu Paracıkoğlu ve Uğraş Güneş rol alıyor.

    Oyun, günümüzde yaşanan kredi kartları ile ilgili olayları farklı bir mizah dili ve bakış açısıyla irdeliyor. Barış Toraz'un yazdığı, Mehmet Ergen'in yönettiği "Ben Patronum" adlı eser, 20-27 Şubat tarihleri arasında Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde izlenebilecek.

    Eserde, Bartu Küçükçağlayan, Deniz Celiloğlu, Evren Kardeş, Güliz Gençoğlu, Hakan Silahsızoğlu, Merve Engin, Beyti Engin, Kubilay Çamlıdağ, İpek Türktan ve Ünal Yeter rol alıyor. Kendi işini kurmak için mahallede herkesten borç alıp sonra da işi yüzüne gözüne bulaştıran Ali'nin hikayesinin anlatıldığı oyunda, en az emekle en çabuk yoldan para kazanmaya çalışanların durumu komik bir dille sergileniyor.

    Moda Sanat Tiyatrosu, Yılmaz Onay'ın "Arafta Kalanlar" adlı eserinden uyarladığı "Adem Gözünü Açtı" oyunu, 20 Şubat Cumartesi günü Macide Tanır Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşturacak. İngiliz Şair Thomas Stearns Eliot'un şiirlerinden yola çıkarak kurgulanan, hareket odaklı bir çalışma olan "Vakit Tamam Beyler" adlı eser, 24-28 Şubat tarihlerinde Garajİstanbul'da görülebilecek.

    Eserde, Tülin Özen, Banu Çiçek Barutçugil, Tuğba Özkul, Birsen Karacan ve Pınar Bekaroğlu oynuyor. Savaşlar ve doğal felaketlerle, giderek benzeşen şehirler ve aynılaşan yaşam biçimleriyle bir tür kıyamet gibi yaşadığımız günümüz yaşamına gönderme yapan oyun, her şey yolundaymış gibi yaparak ve rutine sarılarak yok saymaya çalıştığımız dehşet duygusuna teslim olan çağımız insanını, kadınlar üzerinden anlatıyor.

    Derya Sağlam'ın yazıp yönettiği "Düşlediğimiz Dünyayı Kuralım" adlı müzikli komedi, 21 Şubat Pazar günü Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde seyredilebilecek.

    Metin Zakoğlu'nun yazıp yönettiği "Arkadaşım Kadın Oldu" isimli komedi, 23 Şubat Salı gününden itibaren hafta boyunca Kulis Oda Sahnesi'nde izlenebilecek. Zakoğlu ve Bekir Erdem Öz'ün başrollerini paylaştıkları oyunda, Hülya Usuğ, Berna Acarman, Derya Çakır da rol alıyor.

    Eserde, dalgınlıkla gecenin bir yarısında yanlış eve giden bir kadının, kapı komşusuna sığınmak zorunda kalan bir diğer kadın ile ev sahibi olan iki erkeğin ilginç ilişkileri ele alınıyor.

    Berkun Oya'nın yazıp yönettiği "Bayrak" adlı eser, 22-26 Şıbat tarihleri arasında Garajİstanbul'da seyirciyle buluşacak. Oyunda, Okan Yalabık, Ali Atay, Ayten Uncuoğlu, Bartu Küçükçağlayan, Canan Ergüder, Köksal Engür ve Uluç Özkök rol alıyor.

    Başak Kıvılcım Ertanoğlu'nun yazıp yönettiği "Elek" 23 Şubat Salı günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Eserde, üç farklı kadının hiç de farklı olmayan üç öyküsü anlatılıyor.

    Bu hafta küçük tiyatroseverler ise Işıl Kasapoğlu'nun yazdığı ve yönettiği "Bir Varmış Hiç Yokmuş" adlı kukla oyununu, 21 Şubat Pazar günü Kocamustafapaşa Çevre Tiyatrosu'nda izleyebilecek.

    Banu Çiçek, Berker Enhoş, Evrim Doğan Şahintürk, Nadir Sarıbacak ve Özlem Durmaz'ın rol aldığı eserde, geçmişten günümüze kadar gelen birçok tekerleme ve eski halk hikayeleri, kuklalarla ve değişik teknikler kullanılarak sunuluyor.

    Murathan Mungan'ın yazdığı, Yıldırım Fikret Urağ'ın yönettiği "Binali ile Temir" adlı eser, 20, 21, 24 ve 25 Şubatta Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.Ahmet Özaslan, Gün Koper, Haldun Ergüvenç, Uskan Çelebi ve Yıldırım Fikret Urağ'ın rol aldığı eserde insanlardan uzak bir dağda yaşanan hesaplaşmanın hikayesi anlatılıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow