hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Aydın Doğan Ödülü' Nuri Bilge Ceylan'ın

    Aydın Doğan Ödülü Nuri Bilge Ceylanın
    expand

    Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl "Sinema" dalında verilen "Aydın Doğan Ödülü"ne, yönetmen Nuri Bilge Ceylan layık görüldü.

    Aydın Doğan Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1996 yılından bu yana düzenlenen ödülün, Türk sinemasında yaşanan olumlu gelişmeler göz önüne alınarak bu yıl "Sinema" dalında verilmesine karar verildi.

    Aydın Doğan Ödülü, Türkiye'de kültür, sanat, edebiyat ve bilim esenlerini yaratıcılarının kişiliğinde, çeşitli dallar için verilen uğraşları, özveriyi, kaliteyi ve mükemmelliğinin yanı sıra emek verenlerin çalışma ve birikimleriyle ulusal ve uluslararası platformda övgü kazananları, mesleklerine başladıkları günden bugüne kadar gösterdikleri başarılar doğrultusunda ödüllendirerek, Türk insanının kültürünü ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla veriliyor.

    Ödülün bu yılki seçici kurulunda, Doğan Hızlan, Tarık Akan, Mithat Alam, Tevfik Başer, Atilla Dorsay, Prof. Dr. Oğuz Onaran, Murat Özer, Prof. Dr. Sami Şekeroğlu ve Azize Tan yer aldı.

    Seçici kurul, Türk sinemasının yakın zamandaki büyük atılımının önde gelen isimlerinden biri olması, Türk sinemasının son yıllardaki kimlik arayışının tüm dünyanın dikkatini çeken çarpıcı örneklerini vermesi, aldığı ödüller ve kazandığı başarıyla genç kuşaklara örnek olması nedeniyle Nuri Bilge Ceylan'ı ödüle değer buldu.

    Aydın Doğan Ödül'ü, 13 Nisan'da İstanbul Hilton Oteli'nde düzenlenecek törenle Ceylan'a verilecek.

    Aydın Doğan Ödülü 2009 yılında "Tiyatro" dalında Genco Erkal'a verilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow