hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hobbit"i yönetmen Del Toro çekecek

    Hobbiti yönetmen Del Toro çekecek
    expand

    J.R.R Tolkien'in fantastik romanı "Hobbit"in filminin Meksikalı yönetmen Guillermo Del Toro tarafından çekileceği açıklandı.

    Tolkien'in "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesini beyazperdeye aktaran Peter Jackson'ın çalışma arkadaşı sanat yönetmeni Richard Taylor, Jackson'un, üçlemeden öncesini anlatan "Hobbit" filmi için bayrağı Del Toro'ya devrettiğini bildirdi.

    Üçlemenin büyük başarı kazanmasının ardından "Hobbit" filmini çekmek üzere çalışmaya başlayan Jackson'un filmin yapımcılığını ve senaristliğini üstlenerek yönetmenliği Del Toro'ya bıraktığını söyleyen Taylor, "Bence (Jackson) Orta Dünya'da çok fazla zaman geçirdi ve muhtemelen Guillermo gibi bir yönetmenin, seriye tutkulu, kendine has, orijinal ve yeni bir yaklaşım getireceğini düşündü" diye konuştu.

    İki film olarak çekilecek "Hobbit" için mekan ve ekip çalışmalarına başladıklarını söyleyen Taylor, Yeni Zelanda'da yapılacak çekimlere ne zaman başlanacağı konusunda bilgi vermedi. Yönetmen Del Toro, "Pan'in Labirenti" ve "Hellboy" filmleriyle tanınıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow