hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zuckerberg "Facebook" filmini yerden yere vurdu

    Zuckerberg Facebook filmini yerden yere vurdu
    expand

    Facebook’un doğuşunu anlatan “The Social Network” filmine çok kızan Mark Zuckerberg filmin yapımcıları için "acizler" dedi.

    Facebook’un kurucusu Zuckerberg gösterime girecek olan “The Social Network” (Sosyal Ağ) filmini sert bir şekilde eleştirip Faceboook’u kurma gerekçesinin filmin yapımcıları tarafından saptırıldığını söyledi.

    Stanford Üniversitesinde geleceğin girişimcilerine hitaben bir konuşma yapan Zuckerberg, filmin yapımcıları için “Birilerinin sırf bir şeyler yapmaktan hoşlandıkları için bir şey yarattıklarını anlamaktan acizler” dedi.

    Filmde Facebook aslında kızları ayartabilmek ve seçkin sosyal kurumlar tarafından kabul görmek amacıyla yaratılmış bir proje olarak gösteriliyor.

    Zuckerberg filmde kendisinin Erica Albright adında bir karakter tarafından reddedilen biri olarak gösterildiğini, halbuki şu anda kız arkadaşı olan Priscilla Chan ile daha Facebook ortada yokken beraber olduklarını söyledi.

    Zuckerberg, “Fimde gerçek hayatta var olmayan bir kızla beraberim ve bu kız beni terkediyor…Ki böyle şeyler gerçek hayatta birçok defa oldu” diyerek izleyicileri güldürdü.

    Ancak ABD’nin yüksek teknoloji içeren firmalarının merkezi olan Silikon Vadisi’ni yakından izleyenler, Albright karakterinin gerçekten var olduğunu savunuyorlar.

    “The Facebook Effect” adlı kitapta Zuckerberg’in sevgilisi Chan ile kısa bir ayrılık yaşadığı sırada UC Berkley öğrencisi Albright ile çıktığı yazıldı.

    Zuckerberg filmdeki her şeyin yalan olmadığını da söyledi:

    “Doğru olmasını titizlikle dikkat ettikleri ilginç bir şey var. Bu filmdeki her bir gömlek ve kazak gerçekten benim sahip olduğum gömlek ve kazaklar” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow