hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sigara yasağında gevşemeye tebrik kartlı tepki

    Sigara yasağında gevşemeye tebrik kartlı tepki
    expand

    Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK), sigara yasağının yumuşatılmasına yönelik kanun teklifi veren CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'ye, sigaranın zararlarını anlatan büyük boy bir yeni yıl tebrik kartı gönderdi.

    SSUK Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, İstanbul Tabip Odasında düzenlenen basın toplantısında, tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine dair kanunun çok sayıda kişi, işletme ve kurum tarafından desteklenirken, diğer taraftan karşıt eylemlerin de sürdürüldüğünü söyledi.

    "İşletmeler zarar ediyor', "battı" "batacak" şeklinde spekülasyonlar yapıldığını savunan Dağlı, son olarak CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse tarafından kanunun yumuşatılmasına yönelik teklif verildiğini hatırlattı.

    Konuşmaların ardından, Milletvekili Şevket Köse'ye gönderilmek üzere özel olarak hazırlanan büyük boy kartpostal, Prof. Dr. Eli Dağlı, Prof. Dr. Özdemir Aktan, Diş Hekimi Aret Karabulut ve Turgut Kazan tarafından imzalandı.

    Ön yüzünde ikinci el sigara dumanının yol açtığı sağlık sorunlarını gösteren, arka yüzünde ise "Diş hekimi olduğunuzu, insan sağlığı için yemin etmiş hiçbir sağlık çalışanının öldürücü bir ürünün savunuculuğunu yapamayacağını hatırlamanızı dileriz" ifadelerinin yer aldığı yeni yıl tebriği, daha sonra postaya verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow