hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çene kemiği kayıplarında açılı implant mucizesi

    Çene kemiği kayıplarında açılı implant mucizesi
    expand

    Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Ali Arif Özzeybek, implant tedavisinde geliştirilen açılı implantlar sayesinde, protezler için hem daha az sayıda implant kullanıldığını hem de cerrahi müdahaleye gerek kalmadığını bildirdi.

    Özzeybek, dünyada artık kanal tedavisinin yerini implantın aldığını, dişten ziyade kemiği korumanın ön plana çıktığını bildirdi.

    Dişi son noktaya kadar ağızda tutmak kemik kaybına yol açtığı için kanal tedavisi yerine dişin çekilip implant yapılmasının tercih edildiğini anlatan Özzeybek, "Çünkü ileride implant veya protez yapılabilmesi için kemiğe ihtiyaç duyulur. İleriye yönelik kemiği korumak amacıyla gidişatı kötü olan dişleri çekerek implant uygulamak hem estetik hem de fonksiyonel açıdan daha akılcı" şeklinde konuştu.

    "Eksik diş veya dişler yerine yapay diş kökü yerleştirilmesi" şeklinde tanımlanan implant tedavisinde son zamanlarda hastalar açısından sevindirici gelişmeler olduğunu belirten Özzeybek, bu gelişmelerden birinin de açılı implantlar olduğunu bildirdi.

    Mevcut tedavide, tam diş kayıplarında her bir çene için 7-9 arasında implant kullanmak gerektiğini kaydeden Özzeybek, "Mevcut yöntemde, gerek alt gerekse üst çene için bazı cerrahi operasyonlar gerekebiliyor. Tam diş kayıplarında alt ve üst çeneye yerleştirilen açılı implantlar sayesinde, artık protezler cerrahi müdahaleye gerek kalmadan yerleştirilebiliyor. 'All on 4' adı verilen bu yeni yöntemde ayrıca, protez için 7-9 implant yerine, sadece 4 implant kullanılıyor" dedi.

    Yeni yöntemin dünyaca ünlü implant uzmanı Paulo Malo tarafından geliştirildiğini kaydeden Özzeybek, Malo'nun 15-17 Nisan tarihlerinde İstanbul'da Meffert İmplant Enstitüsü'nün ev sahipliğinde yapılacak Dünya İmplant Birliği Avrupa Sempozyumuna konuşmacı olarak katılarak deneyimlerini aktaracağını bildirdi.

    Anında yükleme tedavisi


    Özzeybek, implant tedavisindeki gelişmelerden bir diğerinin de "Anında cerrahi ve yükleme" adı verilen, implant ve protezlerin hiç beklemeden yerleştirilmesine olanak sağlayan yöntem olduğunu belirtti.

    Son 2 yıldır uygulanan, ancak geliştirilen teknolojilerle artık daha da yaygınlaşan yöntem hakkında bilgi veren Özzeybek, hastaların daha önce diş çekiminin ardından, implant için 1 ay, protez yerleştirilmesi için de 3 ay olmak üzere, toplam 4 ay beklemek zorunda olduklarını, ancak artık bu sürenin çok kısaldığını söyledi.

    Özzeybek, "Tomografi, 3 boyutlu CAD-CAM (bilgisayarlı planlama) sistemlerinin devreye girmesi ve yeni yivli implant dizaynı sayesinde, artık hastalar hiç beklemeden yeni dişlerine kavuşabiliyor" dedi.

    Söz konusu sistemlerle üç boyutlu görüntü elde edilerek geçici kron ve protez üzerinde uygulama yapılabildiğini kaydeden Özzeybek, bunun, diş çekiminin hemen ardından implant ve protezin takılmasına olanak sağladığını anlattı. Özzeybek, bu yöntemde, protezin implant uygulamasından sonraki 24 saat içinde yapılması, aksi halde normal sürenin beklenmesi gerektiğini kaydetti. İşlemin tek diş için yapılabileceği gibi tam dişsizlik halinde de uygulanabileceğini belirten Özzeybek, "Hastanın hiç dişi olmasa bile implantla beraber protez de uygulanabilir" diye konuştu.

    İstanbul, Avrupa sempozyumuna ev sahipliği yapacak


    İmplant tedavisindeki yeni gelişmelerin ele alınacağı, 15-17 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak Avrupa Sempozyumunda, anında yükleme uygulamalarında hastanın kök hücresinin toplanması, üç boyutlu görüntüleme teknikleri yardımıyla implant ve kemik grefti uygulamalarında komplikasyonlardan kurtulmanın yolları, estetik implantolojinin geleceği gibi konular tartışılacak. Workshopların yapılacağı ve 600 dolayında katılımcının yer alacağı toplantıda, başarılı uygulamaların yanı sıra uzmanlar başarısızlıkla sonuçlanan deneyimlerini de aktaracak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow