hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Sağlıkta şiddet yasası istiyoruz'

    Sağlıkta şiddet yasası istiyoruz
    expand

    Son günlerde sağlık personellerine yönelik üst üste gerçekleştirilen şiddet olayları sonrası Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonundan (AHEF) tepki ve sağlık şiddet yasası çıkarılması çağrısı geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de tüm sağlık sektörü çalışanları adına bir duyuru yayınlayan AHEF, “Sağlıkta Şiddet Son Bulsun” başlığıyla yazılı bir açıkla yaptı. AHEF Yönetim Kurulu Adına açıklama yapan 2. Başkan Dr. Mehtap Gürbüz Aslan'ın ifadeleri şöyle;

    "Hasta yakınları, bir doktoru asansörde darp etti, bacağını kırdı.Bir başka hasta yakını, bir hemşirenin üzerine yürüdü, hakaretler yağdırdı. Sağlık çalışanları şiddete uğramaya devam ediyor. Kanun koyucular, tüm bu yaşananları izlemekle yetiniyor.

    Biz hekimler haykırıyoruz: Sağlıkta Şiddet Son Bulsun

    Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaydedilen görüntülerde görüldüğü gibi, bir hasta yakını görevini yapmakta olan bir Yeşim Hemşire'ye hakaret ve tehditlerde bulundu. Bir başka meslektaşımız, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde görevli Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir, hasta yakınları tarafından asansörde darp edildi, bacağı kırıldı.

    Her iki saldırı da başta sosyal medyada olmak üzere tüm Türkiye’de büyük tepkiyle karşılandı. Biz Aile Hekimi Dernekleri Federasyonu (AHEF) olarak, bu saldıların son bulması için bir kez daha çağrı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılığın, sağlık bakanlığı ve kanun koyucular tarafından da gösterilmesini ve caydırıcı cezalarıyla “Sağlıkta Şiddet Yasası”nın ivedilikle çıkarılmasını talep ediyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow