hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dr. Mehmet Öz kanser mi, değil mi?

    Dr. Mehmet Öz kanser mi, değil mi
    expand

    Sağlıklı yaşam programları ve kitaplarıyla tanınan Doktor Mehmet Öz'ün kanser riski taşıdığı haberi geçtiğimiz günlerde Türkiye'de konuşulmuştu. Doktor Öz, teşhisin nasıl konulduğunu, haberi öğrendikten sonra tepkisinin ne olduğunu ABD'de yayınlanan kendi programında anlattı. Öz, bağırsak kanseri riski nedeniyle yaptırdığı kolonoskopi sonuçlarını da ilk kez bu programda açıkladı.

    Sağlıklı yaşam programları ve kitaplarıyla tanınan Doktor Mehmet Öz'ün kanser riski taşıdığı haberi geçtiğimiz günlerde Türkiye'de konuşulmuştu. Doktor Öz, teşhisin nasıl konulduğunu, haberi öğrendikten sonra tepkisinin ne olduğunu ABD'de yayınlanan kendi programında anlattı.

    Öz, bağırsak kanseri riski nedeniyle yaptırdığı kolonoskopi sonuçlarını da ilk kez bu programda açıkladı.

    Kolonoskopiye girmeden bir gün öncesini ve kolonoskopi sonuçlarının alıncaya kadar geçten tüm süreci filme alan Doktor Öz, bu görüntüleri kamuoyuyla paylaştı.

    Öz, rutin kolonoskopi öncesi doktorunun verdiği ve bağırsaklarının temizlenmesine yarayan ilacı aldı. Ertesi gün hastaneye giden Öz, kolonoskopi sonrası polipler kalın bağırsağın içi duvarından kaynaklanan ve bağırsak boşluğuna doğru büyüyen anormal oluşumlar olduğunu öğrendi.

    Doktor polipten bir parça alarak test için patoloji servisine gönderdi. İncelemenin ardından bunun bir adenoma olduğu yani iyi huylu bir tümör olduğu anlaşıldı. Ancak adenomanın kötü huylu bir tümöre dönüşme riski bulunduğu ve bunun da kansere neden olabileceği doktoru tarafından Öz'e açıklandı.

    Mehmet Öz durumu öğrenince eşini arayarak teşhisi anlattı. Yaşadıklarını ise kendi TV programında kamuoyuyla paylaştı.

    Öz, "Şaşırdım, alçaldım. Bunların hiçbirini beklemiyordum ama şanslıyım ki hayatım kurtuldu. Çünkü tarama yaptırdım. Sizin hayatınız da bu şekilde kurtulabilir" diye konuştu.

    Öz'ün bağırsağındaki polip doktorlar tarafından izlemeye alınacak. Polipin kötüye gitmesi durumunda Öz'e müdahale yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow