hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzmanlar ortopedi kongresi için buluşuyor

    Uzmanlar ortopedi kongresi için buluşuyor
    expand

    Türkiye önemli bir tıp kongresine ev sahipliği yapıyor. 23-26 Eylül tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek "Uluslararası Ortopedi ve Travmatolojide Tartışmalı Güncel Konular Sempozyumu", dünyanın en tanınmış uzmanlarını bir araya getirecek.

    Türkiye ortopedide bölgenin en gelişmiş ülkelerinden biri olma yolunda bir adım daha atıyor.

    Sağlık Bakanlığı sağlıkta reform projesi kapsamında düzenlenecek "Uluslararası Ortopedi ve Travmatolojide Tartışmalı Güncel Konular Sempozyumu", 23 Eylül'de Ankara Bilkent Otel'de başlayacak.

    Sempozyuma 54 ülkeden 700'ün üzerinde uzman doktor katılacak.

    Sempozyuma katılacak konuşmacılar Türkiye'den ve diğer ülkelerden katılacak ortopedi ve travmatoloji uzmanlarına, tıbbın bu alanındaki en son ve en yeni gelişmeleri anlatacak.

    Türkiye, 11 Eylül sonrasında ortopedik hastalıkların tedavisi için ABD'ye gitmekten vazgeçen Ortadoğu ve Asya ülkelerinden hastaların yeni merkezlerinden biri olmaya aday.

    Konuşmacılar arasında yer alan New York Presbiteryen Hastanesi Travma Servisi Şefi, prof. Dr. David Helfet de, Türkiye'nin özellikle 17 Ağustos 1999 depreminin ardından, ortopedi ve trvmatoloji konusunda çok büyük aşamalar kaydettiğini söyledi.

    Sempozyuma katılmak üzere Türkiye'ye gelen ortopedi uzmanlarının ilk durağı İstanbul'du.
     
    Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve meslektaşlarıyla, Haliç kıyısındaki Rahmi Koç Sanayi Müzesi'nde bir araya geldiler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow