hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yarım asırdır aynı yerde ayakkabı boyuyor

    Yarım asırdır aynı yerde ayakkabı boyuyor
    expand

    Tekirdağ'da yaşayan 62 yaşındaki Ramazan Baltacılar, 50 yıldır Zahiri Ahmet Efendi Cami yanındaki köşede babasından kalma sandığı ile ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soğuk kış günlerinde her sabah gün ağarmadan Aydoğdu Mahallesi'ndeki evinden ekmek parasını çıkarmak için yollara düşen Baltacılar, yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta köşesine yürüyerek gidiyor.

    Kahvehaneye bıraktığı malzemelerini çevredekilerin yardımıyla köşesine taşıyan Baltacılar, gün boyu oturduğu taburesinde müşterilerinin ayakkabılarını parlatıyor.

    Ayakkabıları çaldıran tamirciye 8 bin lira ceza

    İlerleyen yaşına rağmen her gün aynı tempoyla çalışan Baltacılar, 4 çocuğunu yetiştirdiği mesleğiyle artık 2 kişi kaldıkları ailesinin geçimini sağlıyor.

    Baltacılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 yıldır aynı köşede ayakkabı boyacılığı yaptığını söyledi.

    Çevredeki tüm esnafın köşesini bildiğini ve ayakkabılarını kendisinde boyattığını ifade eden Baltacılar, "Günlük çalışıyorum, günlük kazanıyorum. Şükürler olsun geçinip gidiyoruz. Benim babam Tekirdağ'ın yerlilerinden. Boya sandığım ondan bana miras kalan tek şeydir. Allah'a şükür aç değiliz, açıkta değiliz, geçinip gidiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Babamın mirası mesleğim oldu"

    Boya sandığının babasından miras kaldığını belirten Baltacılar, "Benim babam Tekirdağ'ın yerlilerinden. Boya sandığım ondan bana miras kalan tek şeydir. Şükürler olsun bu meslek ile evime bir ekmek götürebiliyorum geçinip gidiyoruz" diye konuştu.

    Yaşlandığı için uzun süre taşıyamadığı boya sandığını bir kahvehaneye bıraktığını aktaran Baltacılar, şöyle devam etti:

    "50 yıldır burada ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Çevredeki tüm esnaf beni tanır ve bu köşenin benim olduğunu bilir. Sabahın erken saatlerinde gün ağarmadan evimden çıkıp yürüyerek köşeme geliyorum. Ben doğdum doğalı aylak durduğum yok, evde canım sıkılıyor. İşimi seviyorum erken kalkıyorum. Havalar soğuk olduğunda çok fazla iş olmuyor ama ben yinede geliyorum. Boyama ücreti ortalama 3-5 lira alıyorum. Allah'a şükürler olsun aç değiliz, açıkta değiliz."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow