Efes Pilsen, Euroleague son 16 grubundaki ilk maçında deplasmanda Real Madrid'e 77-70 yenildi.
Efes Pilsen, ilk yarısını önde kapattığı Euroleague son 16 turu F Grubu maçında İspanya'da Real Madrid'e yenilmekten kurtulamadı.
İlk periyodu 19-13 önde tamamlayan Efes ikinci çeyrekte de skoru sürekli önde götürdü ve soyunma odasına önde gitti.
Real Madrid üçüncü çeyreğin ortalarında Garbajosa’nın sayılarıyla 46-44 öne geçti. Charles Smith’in gayretli oyununa Bootsy Thornton da eşlik edince skor kopmadı ve çeyrek 56-53 Real Madrid üstünlüğü ile tamamlandı.
Mücadelenin son 10 dakikalık bölümüne evsahibi takım Velikovic-Kaukenas ikilisinin, Efes ise Smith in üç sayılık basketleri ile başladı. Üstünlüğün devamlı el değiştirdiği oyunun bu bölümünde Efes Thornton ve Shumpert’ın sayıları ile potasında gördüğü basketlere yanıt verdi.
Son dört dakikaya 67-67’lik eşitlikle girildi. Jaric’in ve Llull’un sayılarıyla 7-0’lık seri yakalayan Real Madrid bu avantajını koruyarak maçtan 77-70 galip ayrıldı.
Efes'te Smith 18 sayı, yedi ribaunt ve Thornton 14 sayı, altı ribaundluk performanslarıyla ön plana çıkarken, Igor Rakocevic ve Daniel Santiago maçı sıfır sayıyla tamamlayarak büyük hayal kırıklığı yarattı.
Real Madrid: Pablo Prigioni 7 (5 asist), Darjus Lavrinovic 11, Marko Jaric 9, Felipe Reyes 9, Rimantas Kaukenas 11, Novica Velikovic 6, Jorge Garbajosa 6, Sergi Jidal, Louis Bullock 12, Sergio Llull 6
Efes Pilsen: Mario Kasun 8, Charles Smith 18 (7 ribaund, 4 asist), Igor Rakocevic, Preston Shumpert 8 Kerem Tunçeri 3, Bootsy Thornton 14 6 asist), Kaya Peker 6, Ermal Kurtoğlu 6, Bojan Popovic 1, Daniel Santiago, Ender Arslan 6