hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Voleybolun mabedi yıkılıyor

    Voleybolun mabedi yıkılıyor
    expand

    Türk Voleybolu'na yıllardır hizmet veren Burhan Felek Spor Salonu'nun yıkımı, bugün düzenlenecek törenin ardından başlayacak.

    İstanbul'da 1972 yılından bu yana binlerce sporcuyu, antrenörü, hakemi ve sporseveri ağırlayan "Voleybolun Mabedi", yerini 5 Şubat Cuma günü temeli atılması planlanan Uluslararası Burhan Felek Spor Salonu'na bırakacak.

    Voleybol Federasyonu'nun düzenlediği, saat 12.00'de başlayacak veda organizasyonunda, federasyon başkanı ve yöneticiler, federasyon yetkilileri, kulüplerin temsilcileri, sporcular ve hakemler hazır bulunacak.

    Organizasyon kapsamında, voleybola hizmet veren sporular, antrenörler ve hakemler, eski sayı sistemi ile son bir set oynayacak. Bayan ve erkek karışık takımlarla oynanacak son sette, oyuncu değişiklikleri, en yaşlı voleybolcudan en gencine doğru yapılacak.

    Oyuna giren oyuncu turu tamamlayıp son servisi attıktan sonra yerini bir sonraki sporcuya bırakacak.

    Baş hakemin 5 sayı sonunda yardımcı hakemliğe geçmesi, yardımcı hakemin de 5 sayı sonunda yerini sıradaki hakeme bırakmasıyla oynanacak sette, antrenörler son kez mola alıp tribüne çıkacak.

    Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık'ın kapanış konuşmasının ardından, yıkım için ilk kazma vurulacak. Veda töreni toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile sona erecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow