Red Bull'un takım şefi Christian Horner, gelecek hafa koşulacak Türkiye Grand Prix'sinde Sebastian Vettel'in yeni şasiyle yarışacağını söyledi.
(Cnnturk.com) --
Horner, Vettel'in geçtiğimiz hafta Monaco yarışında kullandığı aracın şasisinde bir sorun tespit ettiklerini söyledi.
Red Bull'un takım patronu, "şaside küçük bir defo saptadık. Bu sorunun Monaco'da aracın performansını olumsuz şekilde etkilediğini düşünüyoruz" dedi.
Sürücüler klasmanında Vettel ile takım arkadaşı Mark Webber aynı puanda ancak Vettel'in bir yarış birinciliğine Webber son iki yarışı kazandığı için ilk sırada yer alıyor.
Vettel Monaco'da ikinci olurken, Webber son iki yarışı pole'dan başlayarak ilk sırada tamamladı.
Türkiye yarışında Vettel'in yeni şasiyle yarışacağını belirten Horner, Alman pilotun Monaco yarışından sonra aracın idaresinde problem yaşadığını kendileri ilettiğini, bunun üzerine yaptıkları araştırmada sorunu tespit ettiklerini söyledi.
Geçtiğimiz yıl İstanbul Park'ta Jenson Button zafere ulaşırken, Webber ikinci ve Vettel üçüncü olmuştu.