hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    F1 Valencia'da zafer Vettel'in

    F1 Valenciada zafer Vettelin
    expand

    Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Avrupa Grand Prix'sini, Red-Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı.

    İspanya'nın Valencia kentindeki 5 bin 419 metre uzunluğundaki "Telefonica" pistinde 57 tur üzerinden koşulan Avrupa Grand Prix'sini 1 saat 40 dakika 29 saniyede tamamlayan Red-Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel yarışın galibi oldu.

    Malezya Grand-Prix'sinin ardından bu sezon ikinci kez damalı bayrağı ilk gören pilot olan Vettel, bu birincilikle puanını 115'e çıkardı ve pilotlar klasmanında üçüncü sıraya yükseldi.

    Yarışa üçüncü cepten başlayan McLaren'nin İngiliz pilotu Lewis Hamilton Avrupa Grand Prix'sinde ikinci sıranın sahibi olurken, bir diğer McLaren pilotu ve geçen yılın dünya şampiyonu İngiliz Jenson Button da üçüncü sırada yer alarak, podyuma çıkmayı başardı.

    Bu arada, pilotlar klasmanında zirvede yer alan Lewis Hamilton, bu yarışta ikincilikle yetinirken, üst üste üçüncü yarışta birinci gelme hedefini gerçekleştiremedi.

    Yarışta dördüncü sırayı Williams-Cosworth takımının Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello alırken, beşinci sıranın sahibi Renault takımından Polonyalı pilot Robert Kubica oldu.

    Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso da yarışı 9. sırada tamamlarken, 7 dünya şampiyonluğu bulunan Mercedes GP'nin Alman pilotu Michael Schumacher ise Avrupa Grand-Prix'sini 16. sırada tamamladı.

    Yarışa ikinci cepte başlayan Red-Bull pilotu Mark Webber, yarışın 10. turunda Lotus-Cosworth pilotu Heikki Kovalainen'i geçmek isterken, Fin pilotun aracına arkadan çarparak, kaza yaptı.

    Kaza sırasında aracı birkaç takla atan ve bariyerlere çarparak durabilen Webber, kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza sonrası iki pilotta yarış dışı kalırken, yarışın birkaç turunda sarı bayrak sallandı. Kaza nedeniyle yarışı tamamlayamayan Webber, şampiyonluk yolunda önemli bir darbe aldı.

    Formula 1'de bir sonraki yarış 11 Temmuz tarihinde İngiltere'deki Silverstone pistinde koşulacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow