Galatasaray başkanı Adnan Polat, peş peşe gelen sakatlıkların gerekçesi olarak rakip takım futbolcularını gösterdi.
Polat, "saha içinde tabir çok hoşuma gitmese de taraftar tarafından kasap diye adlandırılan futbolcular çok vicdansızca yıldız futbolcuları tekmeleyerek durdurmaya çalışıyorlar" dedi.
Galatasaray Televizyonu'na konuşan Polat, taraftarın statlara gelmesi, televizyon başına oturması için ortada iyi bir şovun olması gerektiğini, bunu yaratacak kişilerin de futbolcular olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bu futbolcuların içinde de yüksek yeteneği olan, yıldız diye tanımlananların diğer futbolculardan farklılıkları vardır. Daha fazla ücret almalarının nedeni yetenekleri ve diğer özellikleridir.
"Bu yetenekli futbolcuları durdurmak için daha az yetenekli futbolcuların uyguladıkları yöntem fiziksel olarak yıldırmak ve yıpratmak oluyor. Tamamıyla tekmeyle ve yumrukla fiziksel
şiddet uygulayarak bunları durdurmaya çalışıyorlar."
"Bu hepimizin sorunu. Şunu görüyorum ki saha içinde "kasap" diye taraftar tarafından adlandırılan futbolcular çok vicdansızca yıldız futbolcuları tekmeleyerek durdurmaya çalışıyorlar. Sonuç olarak da ciddi sakatlıklar çıkıyor."
"Neyse ki Giovani sakatlanmadı"
Polat, yıldız oyuncuların sakatlanarak belli süreler forma giyememesinin hem futbolun marka değerine olumsuz etki yaptığını hem de milli takımlar bazında sıkıntı yarattığını söyledi.
Yeni
transfer Jo'nun en az üç hafta oynamayacağını hatırlatan Polat, "Hakan Balta'nın yine darbeyle sakatlanması, Mehmet Topal'ın ve hatta yine son Antalyaspor maçında kaleci Ufuk'un bile tekmelerle sakatlandığını görüyoruz. Giovani de aynı şekilde bir darbe aldı ama neyse ki sakatlanmadı" dedi.
Adnan Polat, yıldızların korunmasında bütün sorumluluğun
Türkiye Futbol Federasyonu'nda olduğunu belirterek, "hakemlerin saha içindeki kasaplara gerekli cezayı vermelerini talep ediyorum" diye konuştu.
"Galatasaray alternatifsiz kalmaz"Polat, Jo'nun sakatlanmasıyla
Galatasaray'ın forvet hattında alternatifsiz kaldığı yorumlarına katılmadını belirtti:
"Tabii ki Frank Rijkaard alternatif çıkaracaktır.
Galatasaray alternatifsiz kalmaz, muhakkak santrfor ve oyun sisteminde bir değişiklik yaparak
Galatasaray forvetini yine kuracaktır. Kullanabileceği isimleri ben telaffuz etmek istemiyorum. Rijkaard gibi önemli bir teknik adamın bu konuda çözüm üreteceğine inanıyorum."
Şubat ayının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Polat, "çünkü hem ligde hem Avrupa'da hem de Türkiye Kupası'nda çok zor maçlar yani ateşten gömleğin olduğu bir
ay yaşayacağız. Alacağımız sonuçlar lige ve diğer kulvarlara da yansıyacak. Zor bir
ay olacak ama ben
Galatasaray'ın diğer oyuncuların bu açığı kapatacağını düşünüyorum" dedi.