İndex

Afrika'da yılın futbolcusu Drogba

Afrika'da yılın futbolcusu Drogba

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Chelsea'nin Fildişili golcüsü Didier Drogba Afrika'da yılın futbolcusu seçildi.

(Cnnturk.com) -- Fildişi Sahili milli takımının kaptanı Drogba, Kamerunlu Samuel Eto'o ve Ganalı Michael Essien'i geride bırakarak Afrika'da 2009'un en iyisi seçildi.
    
32'nci doğum gününde kıtanın en iyi futbolcusu unvanına layık görülen Drogba, bu prestijli ödülü 2006 yılında da kazanmıştı.

Fildişi, Dünya Kupası elemelerini yenilgi almadan geçerek Güney Afrika vizesini alırken, Drogba da takımı adına beş gol kaydetti.

Drogba, FA Cup finalindeki golü dışında Chelsea'de çok iyi bir yıl geçirmemesine rağmen Afrika kıtasındaki milli takımların teknik direktörlerinin oylarıyla yılın en iyisi olarak belirlendi.

Bu ödülü dördüncü kez kazanarak rekor kırmayı hedefleyen Inter'in forveti Eto'o, Mayıs ayındaki Şampiyonlar Ligi finalinde attığı golün yanı sıra Barcelona ile lig şampiyonluğu da yaşamıştı.

2006 yılında da Drogba'ya geçilen Eto'o, Kamerun'un Dünya Kupası eleme grubunu zirvede bitirmesinde de önemli rol oynadı.
    
Dünya Kupası elemelerinde Afrika play-off'unda kıta şampiyonu ve ezeli rakibi Mısır'ı saf dışı bırakarak Güney Afrika'daki finallere gitme hakkını elde eden Cezayir yılın takımı seçildi.

İlgili Konular » 2010 Dünya Kupası diğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Tes

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam