Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, Ankaragücü karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını, Şampiyonluk yarışında Bursaspor'un en büyük favorilerden biri olduğunu söyledi.
Ankaragücü'nü 3-0 yendikleri lig maçından sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Rijkaard, "sonuçtan dolayı çok mutluyuz. Baros da bugün bir gol atarak aramıza döndü" dedi.
Sarı-kırmızılı takımın aldığı sonuçlara göre bıraktığı intibanın farklılaştığını dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, "şimdi takımın kimliğiyle ilgili yorum yapmak yanlış olur. Çünkü kazandığınızda veya kaybettiğinizde bırakılan etki farklı oluyor. Biz bugün önemli bir galibiyet aldık. Bundan sonraki maçlarımıza da iyi konsantre olup, iyi sonuçlar almak istiyoruz" diye konuştu.
Rijkaard,
Galatasaray takımının iç saha ile dış sahada birbirinden farklı performanslar sergileyip, dış sahada puan kayıpları yaşamasıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Belki deplasmanda istediklerimizi yapamadık. Böyle durumlarda tecrübeli futbolcular takıma yardımcı olur ancak biz bazı önemli sakatlıklar yaşadık. Bu farkı en aza indirecek etken, tecrübeli futbolculardır.
"Kesinlikle çok iyi mücadele edip ilerleyen haftalarda iyi sonuçlar almamız gerekiyor. Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz için bunu yapmalıyız. Kendimizi en iyi şekilde hazırlayacağız."
Savunmanın önünde görev verdiği Barış ile Mustafa'nın performanslarını öven Rijkaard, şampiyonluk yarışının favorilerinden
Bursaspor'a da dikkat çekerek "
Bursaspor, şampiyonuluğun favori takımlarından biri ve biz de bunun farkında olmalıyız" dedi.