Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Roberto Carlos, Christoph Daum'un, teknik direktörden öte kendisinin bir dostu olduğunu söyledi.
Carlos, Alman
spor dergisi Kicker'de yayınlanan röportajında
ilginç açıklamalar yaptı.
Brezilyalı yıldız, "Christoph Daum ile aranız nasıldı?" şeklindeki soruya, "güzeldi. Daum, teknik direktörden öte benim taraftarımdı. Teknik direktör oyuncu ilişkisinden daha fazla dostluğumuz vardı. Bir kez benimle buluşması için kardeşini antrenmana getirdi. O da ağlayarak, Christoph'un benim antrenörlüğümü yaptığı için gururlu olduğunu söyledi" dedi.
Brezilya milli takımında yeniden oynamak istediğini ifade eden Carlos, "Dunga orta saha oyuncularını sol bek olarak oynattı. Lobi faaliyetleri ile bir yere gelmek istemiyorum. Ancak sorunlar olursa görev almaya hazırım" ifadelerini kullandı.
Dünya Kupası'nda
Brezilya,
İngiltere,
İspanya ve
İtalya'yı favoriler arasında gösteren Carlos,
Brezilya'nın daha önceki kuşaklar kadar çok kupa kazanamadığını, Dunga'nın bu genç takımı dünya şampiyonu olması için şekillendirmeye çalıştığını söyledi.
Carlos,
Brezilya'nın, 2010 yılında Dünya Kupası'nı kazanacağı konusunda emin olmadığını, ancak 2014 yılında büyük başarılar elde edecek bir takıma sahip olduğunu belirtti.
Carlos, gelecekteki planları ile ilgili olarak, "36 yaşındayım, ancak 22 yaşındaki birisi gibi motivasyonum var. Yaşlı değil tecrübeliyim.
Corinthians'ta iki yıl için imza attım. Belki bir, iki yıl daha uzatırım. Daha sonra da ailemle vakit geçiririm" dedi.