hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Schuster: "Beşiktaş bana bir ay önce geldi"

    Schuster: Beşiktaş bana bir ay önce geldi
    expand

    Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Bernd Schuster, Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören ile ilk görüşmeyi bir ay önce yaptığı açıkladı.

    Schuster, Alman spor stesi www.spox.com'a verdiği röportajda Beşiktaş'ın büyük ve uluslararası platformda önemli bir kulüp olduğunu belirtti.

    Alman teknik adam, Mustafa Denizli ile yollarını ayırmadan önce kendisiyle temasa geçtiği gerekçesiyle sert şekilde eleştirilen Beşiktaş yönetimiyle ilk görüşmeyi bir ay önce yaptığını açıkladı:

    "Başkan Yıldırım Demirören dört hafta önce şahsen benimle irtibata geçti. Başkan ile ilk görüşmelerden itibaren kulüp hakkında ve özellikle de kadro hakkında bilgiler edinmeye başladım. Saatlerce video analizi yaptım ve takımımla tanışmak için sabırsızlanıyorum."

    Fabian Ernst ve Michael Fink gibi Alman oyuncuların Beşiktaş kadrosunda yer almasıyla ilgili olarak Schuster, "beni tek ilgilendiren şey, bir oyuncun felsefeme uyup uymaması ve takım oyununa uyumu. Bütün oyuncuları izleyeceğim, herkesi gözden geçireceğim. Kimsenin yeri garanti değil ve herkese şans vereceğim" dedi.

    "Robinho çok iyi çocuk"

    Schuster, yapılan transferler ve adı Beşiktaş ile anılan Brezilyalı Robinho ilgili şunları söyledi:

    "Transferler ve Roberto Hilbert hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum ama bir gerçek var ki hedeflerimize ulaşmak için bir şeyler yapmamız lazım.

    "Ricardo Quaresma çok yönlü bir oyuncu. İki ayağını da kullanabiliyor ve orta sahanın sağında veya solunda görev yapabiliyor. Uluslararası tecrübeye sahip, dünyanın en ünlü kulüplerinde oynadı. En iyi futbol yaşında.

    "Robinho ise dünyanın en iyi oyuncularından bir tanesi ve ayrıca çok iyi bir çocuk. Her teknik direktör Robinho gibi bir oyuncuyu ister."

    Taraftarlara mesaj

    Beşiktaş taraftarına da mesaj gönderen başarılı çalıştırıcı, "ben de onlar gibi heyecanlıyım. Beşiktaş'ın başarılı olması için elimden geleni yapacağım. Umarım Beşiktaş taraftarı sabırlı olur. Onların desteğine ihtiyacımız var. İnönü Stadı bizim kalemiz olacak" dedi.

    Beşiktaş ile ilgili Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum'dan bilgi alıp almadığıyla ilgili soruya ise Bernd Schuster, "kimseye danışmadım, kimseden bilgi almadım. Bilgileri kendim toplayacağım. İlk antremanları iple çekiyorum, olumlu ve olumsuz yanlarımızı göreceğim. Ayrıca teknik kadromuz çok deneyimli bir ekip" şeklinde konuştu.

    Süper Lig'de çok büyük kulüpler ve çok iyi oyuncular olduğunu kaydeden Schuster, "Türk milli takımı Euro 2008'de Almanya'ya çok şanssız bir şekilde yenilip, yarı finalde elendi. Dünya Kupası'nda olmaması onların gerçek gücünü göstermez. Umuyorum Beşiktaş ile Avrupa Ligi'ne katılıp, Türk futbolunu başarılı bir şekilde temsil ederiz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow