hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arjantin'de Maradona dönemi bitti

    Arjantinde Maradona dönemi bitti
    expand

    Arjantin Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörü Diego Maradona ile devam etmeyeceğini açıkladı.

    Dünya Kupası'na çeyrek finaldeki 4-0'lık Almanya hezimetiyle veda eden Arjantin milli takımında Maradona dönemi sona erdi.

    Arjantin Futbol Federasyonu (AFA), Maradona'nın göreve devam etmek için öne sürdüğü şartları kabul etmedi ve 49 yaşındaki futbol efsanesi ile yollarını ayırdı.

    Maradona, kendisine dört yıllık sözleşme teklif eden AFA başkanı Julio Grondona ile yaptığı toplantıdan önce basına verdiği demeçlerde sadece kendi seçtiği insanlarla çalışacağını belirterek, "devam etmek istiyorum ama ekibimden birinin saçının teline dokunurlarsa bu iş olmaz" demişti.

    Grondona ile Maradona'nın görüşmesinden sonra toplanan federasyon yönetim kurulu, Maradona'nın sözleşmesini yenilememe kararı aldı ve U20'nin antrenörü Sergio Batista'yı geçici olarak milli takımın başına getirdi.

    Diego Maradona önderliğinde 1986 Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Arjantin'in orta sahasında oynayan Batista, 2008 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan milli takımın teknik direktörüydü.

    Yeni teknik direktörünü 7 Eylül'deki İspanya maçına kadar bulmayı hedefleyen Arjantin, Batista yönetiminde 11 Ağustos'ta Dublin'deki Aviva Stadı'nda İrlanda ile karşılaşacak.

    Batista ile birlikte Estudiantes teknik direktörü Alejandro Sabella ve Racing Club'ın çalıştırıcısı Miguel Angel Rosso'nun isimleri milli takım için geçiyor.

    Dünya futbol tarihinin gördüğü en büyük iki oyuncudan biri olarak kabul edilen Maradona, 2008'in Kasım ayında başına geçtiği Arjantin milli takımıyla 15 maça çıktı ve bunların yedisini kaybetti.

    Grondona'nın, Maradona'nın görev süresi içinde özellikle yardımcı antrenör Oscar Ruggeri konusundaki hoşnutsuzluğu sık sık gündeme gelmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow