hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maradona: "İhanete uğradım"

    Maradona: İhanete uğradım
    expand

    Arjantin Futbol Federasyonu'nun milli takım teknik direktörlüğü için sözleşme yenilemediği Maradona ihanete uğradığını söyledi.

    Maradona, Arjantin Futbol Federasyonu (AFA) başkanı Julio Grondona'yı ve milli takım menajeri Carlos Bilardo'yu yalancılık ve ihanetle suçladı.

    Maradona, "bizi yangını söndürmemiz için çağırdılar, biz de söndürdük. Arjantin için varımı yoğumu ortaya koydum. Grondona bana yalan söyledi, Bilardo ihanet etti" diye konuştu.

    Dünya futbolunun yaşayan efsanesi, Almanya'ya 4-0 yenildikleri Dünya Kupası çeyrek final maçından maçından beri yasta olduğunu söyledi.

    Maradona, "biz ekip olarak yas tutarken Bilardo kovulmam için arkamdan dolap çeviriyormuş. Grondona ise Almanya maçından soyunma odasında herkesin içinde benden çok memnun olduğunu ve devam etmemi istediğini söyledi, Arjantin'e dönünce ise birden bire değişti" ifadelerini kullandı.

    Grondona ile hafta başında yaptığı görüşmeye değinen Maradona, "devam etmemi istediğini ancak teknik heyetimdeki yedi kişiyi istemediğini söyledi. Yani amacı benden kurtulmaktı. Yardımcılarım olmadan kalmamın imkansız olduğunu biliyordu" dedi.

    Grondona ise Maradona'nın açıklamalarına anlam vermediğini belirterek, "tek istediğimi birkaç değişiklikti, Maradona'dan kurtulmak değil. Buna nasıl ihanet der bilemiyorum" diye konuştu.

    Dünya Kupası'ndan sonra Maradona'ya görevine devam etmesi için destek veren Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez, "çok zor bir zamanda milli takımın başına geçti. Birçok kişi Güney Afrika'ya gidemeyeceğimizi bile düşünüyordu. Diego için çok üzgünüm. Bence takım çok onurlu bir mücadele sergiledi. İkisi arasında (Maradona ile Grondona) ne oldu bilmiyorum ama biraraya gelip bunu halletmeliler" dedi.

    Maradona ile yollarını ayıran Arjantin milli takımının başına geçici olarak  U20 antrenörü Sergio Batista getirildi.

    Batista, Maradona'nın Arjantin'i neredeyse tek başına şampiyon yaptığı ve başında Carlos Bilardo'nun bulunduğu 1986 Dünya Kupası kadrosunda yer alıyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow