hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzey Kore takımına "aşağılanma" cezası!

    Kuzey Kore takımına aşağılanma cezası
    expand

    2010 Dünya Kupası'nda oynadığı üç maçı da kaybeden Kuzey Kore milli takımı, ceza olarak toplum önünde "aşağılandı".

    Oyuncular ve teknik direktör Kim Jung-hun başkent Pyongyang'taki halk kültür sarayında toplanan 400 hükümet yetkilisi ve spor öğrencisi önünde spor bakanı Myong Chol tarafından şiddetle kınandı.

    ABD merkezli Özgür Asya Radyosu'na göre en büyük ceza, yenilgilerin baş sorumlusu olarak görülen Kim Jung-hun'a kesildi.

    Ay başında gerçekleşen olayda spor bakanının emriyle milli futbolcular, kendi teknik direktörlerini, takımı Dünya Kupası'na yeterince hazırlamadığı gerekçesiyle herkesin önünde suçladı.

    Milli takım, komünist Kuzey Kore'nin ideolijik mücadelesine ve rejimin lideri Kim Jong-il'e ihanet ettiği gerekçesiyle altı saat boyunca kamuoyu önünde "aşağılanma" cezasına maruz kalırken, Kim Jung-hun hakkında ilginç bir iddia da ortaya atıldı.

    Özgür Asya Radyosu, hayatından endişe edilen teknik direktörün Dünya Kupası'ndan sonra ceza olarak bir inşaatta çalıştırıldığını bildirdi.

    1966'dan sonra katıldığı ikinci Dünya Kupası'ndan puansız dönen Kuzey Kore, Portekiz ile oynadığı grup maçını 7-0 kaybetmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow