Bursaspor futbol şube sorumlusu Mesut Mestan, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacak bir kadro kurduklarını, para hovardalığı yaparak kulübün geleceğini ipotek altına almadıklarını söyledi.
Mestan, kulüp tesislerinde yaptığı açıklamada, İsveçli orta saha oyuncusu Gustav Svensson ile
transfer dönemini kapattıklarını belirtti.
Svensson'u geçen yıl da istediklerine, ancak Göteborg'un izin vermemesi nedeniyle transferi gerçekleştiremediklerine değinen Mestan, üç yıllık sözleşme imzaladıkları 23 yaşındaki futbolcunun çok kaliteli olduğunu ve gelecek vadettiğini, ileride bu futbolcunun satışından para kazanabileceklerini dile getirdi.
Mestan,
transfer döneminde yedi futbolcuyu takım kadrosuna kattıklarına işaret ederek, "şampiyon kadromuzu koruduk, yıldız futbolculara gelen
transfer tekliflerini geri çevirdik. Takımda direkt oynayacak ve
Şampiyonlar Ligi'nde bizi başarıya ulaştıracak bir kadro kurduk" dedi.
Şampiyonluk ve
Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılım hakkıyla birlikte kulüp gelirlerinde artış yaşandığını ve bu parayı da gereksiz yere harcamadıklarını vurgulayan Mestan şöyle devam etti:
"Dengeleri bozmadık""Transferde çok fazla para savurarak, para hovardalığı yaparak,
Bursaspor'un geleceğini ipotek altına almadık. Geçen yılki
transfer politikasını, bu yıl da sürdürdük. Özellikle bonservis vermemeye dikkat ettik. Geçen yıl dengeleri nasıl bozmadıysak, bu yıl da bozmadık."
Mesut Mestan, "iyi transferler yaptığımızı düşünüyorum. Bunu da ligdeki üç maçımızı kazanarak gösterdik.
Bursaspor'un tesadüfen buralarda olmadığını zaten hepimiz biliyoruz. Bundan sonra
Bursaspor, her zaman zirvenin takımı olacaktır, zirvelerde yer alacaktır."
Manchester Unitedi Rangers ve
Valencia ile karşılaşacakları
Şampiyonlar Ligi'nde zorlu bir gruba düştüklerini belirten Mestan, "Avrupa'nın en güçlü takımlarıyla oynayacağız. Bu gruptan çıkmak kolay değil. Ama biz geçen sezon olduğu gibi bu sezon da ilkleri yaşatıyoruz. Umarım Avrupa'da da Türkiye'ye ilkleri yaşatırız" diye konuştu.