hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FIFA yetkilisi rüşvetten zan altında

    FIFA yetkilisi rüşvetten zan altında
    expand

    FIFA, 2018 Dünya Kupası finallerine evsahipliği yapacak ülkeyi belirleyecek oylamaya katılacak iki yetkilinin oyları karşılığında para istedikleri iddiası hakkında araştırma başlattı.

    Sunday Times gazetesi, turnuvayı ABD'ye götürmek isteyen Amerikalı şirketler adına faaliyet gösteren lobiciler gibi davranarak FIFA İcra Kurulu üyelerinden Nijeryalı Amos Adamu ile görüştü.

    İngiliz gazetesinin yayınladığı bant kayıtlarına göre Adamu, Nijerya'da halı saha inşası için 800 bin dolar istedi.

    Aynı zamanda Batı Afrika Futbol Birliği'nin de başkanı olan Adamu, lobici gibi davranan Sunday Times muhabirlerinden parayı doğrudan kendisine ödemelerini de istedi.

    Adamu, sohbet sırasında "bu paranın kullanacağı oy konusunda etkili olup olmayacağı" sorusuna ise, "kuşkusuz bir etkisi olacaktır. Eğer buna yatırım yaparsanız, oyu istediğiniz anlamına da gelecektir bu" dedi.

    Gazete, Okyanusya Futbol Konfederasyonu Başkanı Reynald Temarii'nin de spor akademisi inşaası için para istediğini öne sürdü.

    FIFA, Sunday Times'taki iddialar üzerine 2018 ve 2022 dünya kupalarına evsahipliği yapmak için yürütülen mücadeleyi yakından izlediğini, konuyla ilgili bütün belge ve kayıtları istediğini açıklarken, inceleme tamamlandıktan sonra atılacak adım konusunda bir karar verilebileceğini duyurdu. Okyanusta Futbol Konfederasyonu da iddiaları incelemekte olduğunu duyurdu.

    2018 Dünya Kupası finalleri, Avrupa dışından turnuvaya talip olan ABD çekildiği için kesinlikle Avrupa'da düzenlenecek. ABD'nin yanı sıra Avustralya da adaylıktan çekilmiş, çabalarını 2022 için yoğunlaştıracaklarını açıklamıştı.

    İngiltere'nin rakipleri Rusya, Belçika ve Hollanda ortaklığı ile İspanya ve Portekiz ortaklığı. 24 kişilik komitenin kararı 2 Aralık'taki oylamanın ardından açıklanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow