hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesut FIFA Altın Top ödülüne aday!

    Mesut FIFA Altın Top ödülüne aday
    expand

    İlk kez verilecek FIFA Altın Top ödülünün adayları açıklandı. Listede dünya şampiyonu İspanya milli takımından yedi futbolcunun yanı sıra Mesut Özil de var.

    FIFA Altın Top ödülüne aday gösterilen 23 futbolcu arasında David Villa, Andres Iniesta ve Xavi'nin de aralarında bulunduğu yedi İspanyol bulunuyor.

    Listede Arjantinli Lionel Messi, Portekizli Cristiano Ronaldo, Uruguaylı Diego Forlan ve Brezilyalılar Daniel Alves, Julio Cesar ve Maicon da var.

    Dünya Kupası'ndaki performansıyla yıldızlaşarak Werder Bremen'den Real Madrid'e transfer olan Mesut Özil de ilk kez verilecek ödüle aday olarak gösterildi.

    FIFA Yılın Oyuncusu ve France Football'un Ballon d’Or (Altın Top) ödüllerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkan FIFA Altın Top ödülü için aday sayısı Aralık ayında üçe indirilecek.

    FIFA'ya üye erkek ve kadın milli takımların teknik direktörleri ile kaptanları ve France Football'un seçtiği medya mensuplarının oylarıyla belirlenecek kazanan isim, 10 Ocak'ta Zürih'teki FIFA Ballon d’Or galasında ilan edilecek.

    Galada en iyi erkek futbolcunun yanı sıra en iyi kadın futbolcu, en iyi teknik direktör ve FIFA Fair Play ödüllerini alanlar da açıklanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow