hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eşcinseller 2022 Katar'da stada alınacak mı?

    Eşcinseller 2022 Katarda stada alınacak mı
    expand

    FIFA başkanı Sepp Blatter, Katar'ın düzenleyeceği 2022 Dünya Kupası'nda eşcinsel futbolseverlerin statlara alınmaması gibi bir endişesi olmadığını söyledi.

    Eşcinselliğin yasak olduğu Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın evsahipliğini yapacak.

    Sepp Blatter, eşcinsel futbolseverlerin statlara alınmaması gibi bir endişesi olmadığını söyledi.

    Blatter, eşcinsel haklarını savunan toplum örgütlerinin bu konudaki kaygısının ve tepkisinin yersiz olduğunu belirterek, "eminim ki Katar sorunsuz bir Dünya Kupası organize edecek" dedi.

    Katar, 2 Aralık'taki seçimde sürpriz bir şekilde Avustralya, Japonya, Güney Kore ve ABD'yi geride bırakarak, Dünya Kupası düzenleme hakkını kazanan ilk Ortadoğu ülkesi olmuştu.

    Blatter, Ortadoğu'nun farklı bir dinsel ve kültürel yapıya sahip olduğunu kabul etmekle birlikte futbolun sınırları olmadığına vurgu yaptı:

    "Bizde her şey herkese açıktır. İnsan haklarına aykırı hiçbir ayrım olmayacağına eminim. Eğer (eşcinseller) 2022 Katar'da herhangi bir statta maç izlemek istiyorlarla tabii ki izleyecekler. Bence 12 yıl sonra yapılacak bir organizasyon öncesi bunlar yersiz endişeler. Eğer bir sorun varsa bunu çözecek zamanımız var."

    Blatter'in konuyla ilgili, "sanırım eşcinsellerin Katar'da her türlü cinsel aktiviteden uzak durmaları gerekecek" şeklindeki "esprili" yaklaşımı, Üç yıl önce eşcinsel olduğunu açıklayan eski NBA oyuncusu John Amaechi tarafından sert şekilde eleştirildi.

    Amaechi; lezbiyen, biseksüel, homoseksüel, transseksüel insanları tanımayan ve onların haklarına saygı göstermeyen Katar'a Dünya Kupası'nın verilmesini, bu insanların marjinalleştirilmesine FIFA'nın sponsporluk yapması olarak değerlendirdi.

    Eşcinsel Futbol Taraftarları Birliği de FIFA'nın kararını lanetlediğini ve 2022 Dünya Kupası ile ilgili her türlü aktivitenin lezbiyen, biseksüel, homoseksüel ve transseksüeller tarafından boykot edilmesine öncülük yapacağını açıklamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow