hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'dan 9 yıl önce geldi, tesadüfen bulundu

    Almanyadan 9 yıl önce geldi, tesadüfen bulundu
    expand

    Muğla'da jandarma ekipleri yol kontrolü sırasında şüphe üzerine durdukları 43 yaşındaki Edip Kalem'in, 2008 yılından buyana kayıp olduğu ve Almanya'da yaşayan ailesi tarafından arandığı ortaya çıktı. Müjdeyi jandarmadan telefonla öğrenen anne Sevim Kalem, ilk uçakla Türkiye'ye hareket etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muğla- Denizli Karayolu'nda devriye görevi yapan Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri dün saat 20.00 sıralarında, bir erkeğin yaya olarak Denizli yönüne gittiği yönünde ihbar aldı. Gazeller Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, belirtilen kişiyi karayolunun 47'inci kilometresinde durdurdu. Davranışlarından şüphelenilen kişinin kimlik kontrolünde herhangi bir suçtan aranmadığı belirlendi.

    Soruşturmayı derinleştiren jandarma, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi Demirciler Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen Edip Kalem için köy muhtarı ile irtibata geçti. Muhtar ile yapılan görüşme sonucu Kalem'in annesi Sevim Kalem'e telefonla ulaşıldı.

    2008'de Türkiye'ye tatile gelmiş, bir daha dönmemiş

    Oğlunun tatil için 2008 yılında Almanya'dan Türkiye'ye gittiğini ve o zamandan bu yana kendisinden haber alamadıklarını jandarma ekiplerine bildiren anne Kalem, ilk uçakla Türkiye'ye hareket edeceği bilgisini verdi. Ailenin bugün akşam saatlerinde Almanya'dan Bodrum İlçesi'ne uçakla indikten sonra Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nda misafir edilen oğulları Edip Kalem'e kavuşacağı bildirildi.

    Bekar olan Edip Kalem'in 9 yıldır ailesinin yanına dönmeyip, Türkiye'de çeşitli illerde çaycılık, garsonluk gibi bulduğu pek çok işte çalışarak yaşımını sürdürdüğü anlaşıldı. İçine kapanık olan ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı belirtilen Edip Kalem'in kendisini bulan jandarmaya ailesinin yanına neden dönmediği konusunda herhangi bir şey söylemediği kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow