hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İki makinist tutuklandı

    İki makinist tutuklandı
    expand

    Bilecik'teki tren kazasıyla ilgili olarak gözaltına alınan Eskişehir Ekspresi'nin 2 makinisti 'taksirle bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan tutuklandı.

    İstanbul-Eskişehir seferini Eskişehir Ekspresi'nin makinistleri, yaklaşık 15 saat süren sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

    Eskişehir Ekspresi'nin makinistleri Raşit Dikmen ile Bülent Koçyiğit, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından "taksirle bir kişinin ölümüne birden fazla kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı.

    Makinistler nöbetçi mahkemedeki ifadelerinde, "Yanan kırmızı ışığı görmüştük. Ancak makas boş raya verilmemişti. Bu nedenle ani fren yapmak zorunda kaldık. Hızımız da yaklaşık 30 kilometre civarındaydı. Ani fren nedeniyle fren sisteminde uyuşmazlık yaşayıp duran trene çarptık. Kontrolör makası boş raya verseydi kaza olmazdı" dedi.

    Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın isteği üzerine Eskişehir'den Bilecik'e gelen kontrolörün ise kazayla ilgili olarak, "Makasın değişip değişmemesi önemli değil. Önemli olan kırmızı ışığın yanması. Kırmızı ışıkta durmaları gerekiyordu" dediği belirtildi.

    Zanlılar 'taksirle bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan tutuklanarak Bilecik Cezaevi'ne götürüldü.

    Bilecik'in Vezirhan beldesinde 3 Ocak'ta meydana gelen tren kazasında 1 makinist ölmüş, 14 kişi de yaralanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow