hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taş atan çocuklara esrar satanlara gözaltı

    Taş atan çocuklara esrar satanlara gözaltı
    expand

    Adana'da düzenlenen operasyonda, toplam 81 kilogram esrar ele geçirilirken, 15 kişi gözaltına alındı. Zanlıların izinsiz gösterilerde taş atan 15-18 yaş arasındaki bazı çocuklara "cesaret verdiği" bahanesiyle esrar satarak, bağımlı hale getirdikleri belirlendi.

    Mustafa T. liderliğindeki çetenin Diyarbakır ve Bingöl'den Adana'ya esrar getirdiği istihbaratını alan Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıları takibe aldı.

    Farklı tarihlerde 5 mahalleye operasyon düzenleyen ekipler, çete elebaşı Mustafa T.'nin de aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına alırken, zanlıların ev ve arabalarında yapılan aramalarda ise toplam 81 kilogram esrar ile 93 adet ecstacy hap ele geçirildi.

    Ele geçirilen esrar maddelerinin satışa hazır hale getirildikten sonra altılı ganyan kuponlarına sarılarak, piyasaya sürüldüğü belirlendi.

    Bu arada, zanlılar arasında yer alan engelli, koltuk değnekleri yardımıyla yürüyen Ramazan S.'nin İstanbul'dan kente gelerek, Adana'da esrar satışına aracılık yaptığı öğrenildi.

    Bağımlı çocuklara gasp yaptırıyorlardı

    Mustafa T. elebaşılığındaki çete elemanlarının kendi bölgelerindeki sabıkalılara esrar satışı yaparak, bağımlı hale getirdikleri öğrenildi.

    Bağımlı hale gelen sabıkalılara esrar karşılığı gasp ve tehdit gibi işler yaptıran çetenin, izinsiz gösterilere katılan 15-18 yaş arasındaki bazı çocuklara da, "cesaret verdiği" bahanesiyle esrar sattığı bildirildi.

    Aralarında çete elebaşı Mustafa T.'nin de bulunduğu 8 zanlının sevk edildiği mahkemece tutuklandığı, sorguları devam eden diğer zanlıların ise daha sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow