hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbulkart'ın geçerlilik süresi uzatıldı

    İstanbulkartın geçerlilik süresi uzatıldı
    expand

    İstanbul Elektrik, Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürlüğü, 2009 yılında düzenlenen indirimli ve ücretsiz seyahat kartlarının geçerlilik süresinin ikinci bir emre kadar uzatıldığını bildirdi.

    Açıklamada, sistemin tamamlanmasının ardından bu yıl için kart başvurusunda bulunmuş eğitim kurumu ve şahısların çeşitli duyuru araçlarıyla bilgilendirileceği ifade edilerek, şöyle denildi.

    "Araç takip, filo yönetimi ve yolcu bilgilendirme sisteminden oluşan 'Akyolbil Projesi'nin eksiksiz hayata geçirilmesinde büyük önem taşıyan ve banka kartı şeklinde tasarlanan İstanbulkart, toplu taşıma araçlarına yerleştirilecek geçiş cihazlarına gösterilerek kullanılacak. İlk aşamada Akbil ile paralel uygulanacak sistem, daha sonra tek başına yaygınlaştırılacak.

    İstanbulkart'a yerleştirilecek çipler sayesinde yolcu yoğunluğunun yaşandığı hat ve güzergahlar takip edilecek. Böylece hatlar gerçek zamanlı verilere dayalı olarak yönetilerek verimli hale getirilecek. İstanbulkart'ta geçerlilikle ilgili süre uzatımları çip sayesinde elektronik ortamda yapılacağından her yıl yenilenmesi ihtiyacı ortadan kalkacak."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow