hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KCK operasyonunda 6 tutuklama

    KCK operasyonunda 6 tutuklama
    expand

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 kişi tutuklanırken, Bingöl'deki operasyonda da 3 kişi tutuklandı.

    Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güngör ve Cumhuriyet mahallelerindeki bazı evlere eş zamanlı operasyon düzenledi.

    Operasyonda, KCK yapılanması içinde yer aldığı ve Yüksekova'da izinsiz gösterilere katıldığı gerekçesiyle A.B, Y.E. ve F.Ş. gözaltına alındı.

    Emniyetteki sorgularının ardından savcılığa sevk edilen 3 kişi, çıkarıldığı mahkemece "terör örgütü PKK'nın propagandasını yapma" suçundan tutuklandı.

    Bingöl'de KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

    İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılandırması olarak nitelendirilen Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi ile bağlantısı olduğu ve Bingöl'de molotofkokteylli saldırılar ile sokak eylemlerine karıştığı, terör örgütünün propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

    Zanlılardan 3'ü tutuklandı, 3'ü serbest bırakıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow