hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'den Erdoğan'a:"Rüzgar eken fırtına biçer"

    Bahçeliden Erdoğana:Rüzgar eken fırtına biçer
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'teki "peygamber" kriziyle ilgili olarak Başbakan Erdoğan ve AK Parti Meclis grubunu "siyasi terbiyeye ve hadlerini bilme"ye davet etti.

    Bahçeli, "Rüzgar eken mutlaka fırtına biçecektir. Başbakan Erdoğan sabırları zorlamaktan artık vazgeçmeli ve yaktığı fitne ateşine ilk önce kendisinin düşeceğini iyi bilmelidir" dedi.

    Bahçeli yazılı açıklamasında, AK Parti'nin ülke gerçekleri ile yüzleşmekten kaçınamadığı anlarda yaşadığı öfke nöbetlerinin son zamanlarda sıklaştığını belirtti.

    Başbakan Erdoğan'ın etrafındaki riyakar kadrolar, işbirlikçi yandaşlar ve çıkarcı medya gücünün yarattığı sahte gündem nedeniyle gerçeklerden koptuğunu söyleyen Bahçeli, "Bütün gayretlerine rağmen yaşanan ağır tahribatla yüzleşme durumunda kalındığı vakit, Başbakan ve kadrolarının tercih ettiği yöntem ise azar, hakaret, baskı, şantaj ve dayatma olmaktadır" dedi.

    Meclis'te yaşananları "vahim" olarak niteleyen Bahçeli, yaşananların, demokrasi adına büyük adımlar atacağından söz edenlerin, başka fikirlere karşı ne derece tahammülsüz olabileceğini gösterdiğini de söyledi.

    AK Parti'yi seçim tarihi yaklaştıkça bir gerilim ve istismar stratejisini uygulamaya koyduğunu kaydeden Bahçeli, bu stratejinin ana unsurlarını şöyle sıraladı:
    - Sanal bir demokrasi taraftarlığı ve karşıtlığı
    - Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik haklı veya haksız ithamlar
    - İnançlar ve maneviyat üzerinden yapılan ağır istismarlar
    - Özel hayatını bile siyasetin malzemesi haline getirmekten utanmayan anlayış.

    "Partimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AKP grubuna mensup milletvekillerinin Milliyetçi Hareket Partisi grubuna yönelik tehditkar tavırları ve fiziki müdahale arayışlarını şiddetle reddetmekte, kınamaktadır" görüşünü dile getiren Bahçeli, "Bu olay akıbetini anlayan müflis ve zavallı siyaset çürümüşlüğünün tahammülsüzlüğü olarak siyasi tarihe geçecektir" dedi.

    "Başbakan teşvik etti"

    Yaşananları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvik ettiğini savunan Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisine mensup milletvekilinin sözlerinin saygı ile karşılanmaktan çok uzak bir anlayışla, cevap bekleyen sözlerine öfke ile yaklaşan Başbakan Erdoğan ve mesai arkadaşlarının tam bir çarpıtma ile konuyu yine bilindik istismar uzmanlıkları olan 'başörtüsü' konusuna kadar getirmiş olmaları, içine düştükleri çaresizliğin son belgesidir" dedi.

    Başbakan Erdoğan'ın partisini başörtüsü karşıtıymış gibi göstermesinin "utanmazlığın ulaştığı en son nokta" olduğunu söyleyen MHP lideri, "Bir milletvekilimiz tarafından tartışmalara konu olarak, AKP sıralarınca ağır hakaretlerle ve tepkilerle eleştirilen, Başbakan tarafından kabul edilmeyen, olmayacağı söylenen 'adeta peygamber tanımlaması'na dair iddialar da belgeleriyle doğru çıkmış, tartışmaların kaynağı olan AKP yöneticisi istifa etmek durumunda kalmıştır" dedi.

    Bahçeli, bazı basın-yayın organlarını da çarpıtılmış haber yapmakla suçladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow