İndex

Eskişehir Jandarma Alay Komutanı cezaevinde

Eskişehir Jandarma Alay Komutanı cezaevinde

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu hakkındaki tutuklama kararı vicahiye çevrilerek cezaevine gönderildi.

31 Ocak'ta, Erzurum'da çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve daha sonra Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine 3 Şubat'ta tutuklanarak Eskişehir 1'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Askeri Cezaevi'ne gönderilen Albay Gençoğlu, bugün uçakla Erzurum'a getirildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Albay Gençoğlu hakkındaki tutuklama kararı vicahiye çevrildi.

Erzurum Adliyesi'nden garaj kapasından bir otomobil içerisinde çıkarılan Albay Gençoğlu, Erzurum Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

Recep Gençoğlu'nun avukatı Erol Halka, "İtirazlarımızı pazartesi günü ilgili yerlere, mercilere yapacağız" dedi.

Halka, Erzurum Askeri Cezaevi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin bugün Erzurum Adliyesi'ne getirildiğini, savcılık ve mahkeme işlemleri yapıldıktan sonra kendisinin özel yetkili mahkeme başkanının huzuruna çıkarıldığını söyledi.

Halka, bir gazetecinin Gençoğlu'nun kararı nasıl karşıladığı sorusuna ise "Kararı metanetle karşıladı. Bunlar asker şahıslar, bunun gibi çok olaylar görmüşler" yanıtını verdi.

Gençoğlu'nun bilgisayarlarındaki bilgilerin birer kopyasının alındığını bildiren Halka, "Onlarla ilgili bilirkişiler gerekli raporları vereceklerdir. Ama onlarla alakalı söz konusu kayıtların içerisinde bizce suç unsuru teşkil eden hiçbir şey yok" dedi.

Halka, son olarak, yarın Eskişehir'e döneceğini belirterek, hafta sonu yapacakları çalışmanın ardından hazırlayacakları itirazı, pazartesi günü Eskişehir Adliyesine teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine Eskişehir'de 27 Ocakta gözaltına alınan ve 31 Ocak'ta Erzurum'da mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kıdemli Albay Gençoğlu hakkında verilen karara, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı itiraz etmiş, savcının itirazını yerinde bulan mahkeme, Albay Gençoğlu hakkında tutuklama kararı vermişti.


İlgili Konular » Ergenekondiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam