hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kar İstanbul'a geri döndü

    Kar İstanbula geri döndü
    expand

    İstanbul'da dün akşam saatlerinde kısa sürede tipiye dönüşerek etkili olan kar, şehir merkezinde 1-2, yüksek kesimlerde 2-5 santimetre kalınlığa ulaştı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa sürede tipiye dönüşerek etkili oldu.

    Terkos bölgesinde başlayan kar yağışı, saat 21.00'den itibaren Kınalı, Hadımköy ve Büyükçekmece'de, saat 22.00'dan itibaren de şehrin tamamında başladı. Kar yağışı saat 03.00 sıralarında etkisini kaybetti.

    Yağış nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 1-2, Kınalı, Çatalca, Arnavutköy, Başakşehir civarı ile kentin yüksek kesimlerinde 2-5 santimetre olarak ölçüldü.

    Rüzgarın hızı Selimpaşa-Kavaklı'da saatte 65 kilometreye, Kamiloba'da ise 60 kilometreye kadar çıktı.

    Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğünün karla mücadele ekipleri, AKOM koordinasyonunda yollarda çalışma yaptı. AKOM bünyesinde 486 personel, 251 araç ile kürüme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalarda toplam 1114 ton tuz ve 7 ton solüsyon kullanıldı.

    Kar yağışı trafikte önemli bir soruna neden olmazken, E-5 Karayolu Okmeydanı-Perpa karşısında bir araç aşırı hız nedeniyle orta şeritte bariyerlere çarptı. Daha sonra metrobüs güvenlik demirlerine çarparak savrulan aracın sürücüsü hafif yaralandı. Kaza yapan araç kısa sürede kaldırılarak yol trafiğe açıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow