hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale'deki duble yolda çukurlar!

    Çanakkaledeki duble yolda çukurlar
    expand

    Çanakkale-Lapseki arasındaki duble yolda kar ve yağmur yağışları nedeniyle oluşan yüzlerce çukur sürücüleri çileden çıkarttı.

    Çukurlardan kaçmak isterken kaza riskiyle karşı karşıya kalan öfkeli sürücüler bu durumu 'duble rezalet' olarak nitelendirdi. Tepkiler üzerine karayolları ekipleri çukurları kapamaya başladı.

    Çanakkale-Bursa Karayolu'nun 35 kilometrelik duble hale getirilen Çanakkale-Lapseki bölümünde kar ve yağmur yağışları sonrasında oluşan yüzlerce çukur kazalara davetiye çıkarır duruma geldi.

    Özellikle Umurbey-Lapseki arasında oluşan derin çukurlar sürücülere çok zor anlar yaşatmaya başladı. Çukurlara en büyük tepkiyi de Lapseki-Çanakkale hattında çalışan minibüslerin sürücüleri gösterdi.

    İş bırakma eylem yapmak isteyen minibüs sürücüleri Lapseki Kaymakamı Fahri Meral'le görüştü. Minibüs sürücüleri Lapseki Kaymakamı Fahri Meral'den çukurların kapatılacağı yolunda söz alınca eylemden vazgeçti.

    Çanakkale'den Lapseki'ye otomobiliyle giden Mehmet Barış, "Yol çok kötü durumda. Çanakkale'ye giderken farım kırıldı. Sanayide değiştirdim, geri dönüyorum. Bu duble yol yeni yapıldı. Ancak hemen bozuldu. Bozulan yerlere uyarı levhaları da konmamış. Her an kaza olabilir. Zaten biraz önce yanımdan geçen bir otomobil çukurlardan kaçmak isterken bana çarpacak diye çok korktum. Yetkililer, bu yolu yapan müteahhidi cezalandırmalı. Hatta bu yolun müteahhidini alıp kendi arabasıyla burada onu gezdirmek lazım" dedi.



    Özel İdare imkanlarıyla yapılmıştı

    Çanakkale-Lapseki Karayolu'nun Çanakkale-Umurbey arasındaki bölümü 2008 yılı başında tamamlandı. Ancak Çanakkale'de duble yol çalışmalarının çok yavaş ilerlemesi sürekli eleştiri konusu olunca geriye kalan 14 kilometrelik Umurbey-Lapseki bölümü için Çanakkale Valiliği harekete geçti.

    Dönemin Valisi Orhan Kırlı, İl Özel İdaresi imkanlarının yanı sıra karayolları, DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü gibi birçok kurumun iş makinelerini kullanarak 14 kilometrelik yolu duble yapmak için çalışmalara törenle start verdi.

    Mart 2008 tarihinde başlayan çalışmaların ardından duble yol geçtiğimiz yıl sonlarında tamamlandı. Ancak köprü ve sanat yapıları devam ettiği için Umurbey-Lapseki bölümünde duble yolda trafik tek şeritten verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow