hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa'da en çok elektrikli otomobil satan marka

    Avrupada  en çok elektrikli otomobil satan marka
    expand

    Renault 100 bininci elektrikli otomobili olan ZOE’yi Norveç’in başkenti Oslo’da sahibine teslim etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk elektrikli otomobilinin lansmanından bu yana geçen beş yılın ardından elektrikli otomobillerin öncüsü ve Avrupa pazar lideri markası Renault 100 bininci elektrikli otomobilin anahtarlarını sahibine teslim etti.

    Renault: Avrupa’nın elektrikli otomobil lideri

    Renault, 2016’nın ilk yarısında 15 bin adetten fazla elektrikli otomobil satarak (Twizy hariç)bir önceki yıla kıyasla yüzde 32’lik bir artış kaydetti. Elde edilen bu başarı Renault’nun Avrupa liderliğini bir kez daha teyit etti. Avrupa yollarındaki her 4 elektrikli otomobilden 1’i Renault markasına ait. Diğer yandan Fransa’daki tüm elektrikli otomobillerin yarısı Renault marka. Renault’nun elektrikli otomobil alanında en büyük pazarları Fransa, Norveç, İngiltere ve Almanya.

    Avrupa’nın en çok satan elektrikli otomobili ZOE yüzde 23’ü aşkın pazar payıyla elektrikli binek otomobiller pazarına domine ediyor. Avrupa’nın lider elektrikli hafif ticari aracı Kangoo Z.E. ise son üç yıldır referans niteliği taşıyor. Diğer yandan 17 bin adet satan Twizy dünyanın dört bir yanında tercih ediliyor ve özellikle hem Avrupa’da hem de Kuzey Amerika’da otomobil paylaşımı konusunda son derece popüler.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow