hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül'ün görev süresi kaç yıl? Bahçeli'den yanıt...

    Gülün görev süresi kaç yıl Bahçeliden yanıt...
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğunu açıklayan Meclis Anayasa Alt Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'e "Cumhurbaşkanımızın görev süresi 5 yıldır" yanıtını verdi.

    MHP grup toplantısının ardından, gazetecilerin Cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin tartışmalarla ilgili sorusuna Bahçeli, "Cumhurbaşkanımızın görev süresi 5 yıldır. 5 yıl üzerinde sürdürülebilecek herhangi bir tartışma, çok farklı anlaşılmalara sebebiyet verebilir. Özellikle demokrasinin üzerinde aşırı derecede vurgu yaparak sonradan demokrat olma heveslilerine karşı da çok büyük bir gölge düşürür" karşılığını verdi.

    "5 yıl süresi YSK tarafından mı belirlenmeli? Yoksa ek bir yasal düzenleme mi yapılmalı?" sorusu üzerine de Bahçeli, "Okuma yazma bilen herkes belirleyebilir" dedi. Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verilecek gensoru önergesine destek verip vermeyeceklerine ilişkin soruyu ise cevaplandırmadı.

    BAHÇELİ'NİN GRUP TOPLANTISINDAN...

    MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantısında ise, sınırdan geçen PKK'lıların Habur'da teslim olması sırasında hakim ve savcıların ayarlandığı iddiasıyla ilgili olarak, "Habur'da sis perdeleri aralamaya başlandı. İhanet projesinin aktörleri ortaya çıkmaya başladı" dedi.

    Bahçeli, "Habur'da yaşanan alçaklıklarla ilgili suçlamalardan kurtulmalarının yolu, üstünkörü ve kurnazca yapılacak kaçamak ve açıklamalar değildir" dedi.

    Bahçeli, hiçbir konunun gizli ve karanlıkta kalmayacağını er ya da geç gerçeklerin ortaya çıkacağını vurgulayarak, "Ne var ki AKP zihniyetinin İmralı canisi ile müşterek geliştirdiği yıkım projelerinin foyası birkaç ayda ortaya çıkmaya başlamış, milletimize karşı nasıl kirli tezgahların hazırlandığı tarafların itirafları ile netleşmiştir" dedi.

    Projenin en önemli ayağının, eli kanlı PKK'lıların serbest kalmaları için sinsi arayışlar olduğunu ileri süren Bahçeli, Habur'daki karşılama olayında İmralı Canisi ile AK Parti hükümetinin proje ve eylem ittifakının açığa çıktığını söyledi.

    Bölücülükle yargılanan eski Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle'nin "dağdan dönüş için pazarlık yapıldığı" iddiasını anımsatan Bahçeli, "Yaşanan rezaletlerle, yaşananların sorumlusu ve yetkilisi arasında ilk andan itibaren zaten kurulmuş bulunan bu illiyet bağının şimdi ortaya çıkması asla şaşırtıcı değildir. Beklenen bir durumdur ve hatta eksiktir. Yıkım sürecinde ve terörist kabul töreninde İçişleri Bakanı'nın gerisindeki hükümetin başının rolünün de belgeleriyle yakında açıklanması beklenmelidir" dedi.

    "Kendisine isnat edilen iddialarla ilgili olarak konu hakkında yapılan açıklamanın, İçişleri Bakanı'nı, PKK işbirlikçisi olarak damgalanmaktan kurtarmaya yetmeyeceği ortadadır" diyen MHP lideri, "Habur'da yaşanan alçaklıklarla ilgili suçlamalardan kurtulmalarının yolu, üstünkörü ve kurnazca yapılacak kaçamak ve açıklamalar değildir. Başta Başbakan olmak üzere İçişleri Bakanı ile olaya müdahil idari, adli, güvenlik makamlarının ve memurlarının bu zan ve töhmetten bir nebze olsun kurtulmalarının ve haklarında verilecek hükmü belki hafifletmelerinin yolu, yaptıkları yanlışları itiraf etmekten, pişman olduklarını söylemekten ve milletimizden özür dilemekten geçmektedir" şeklinde konuştu.

    "Açıklama bekliyoruz"

    İçişleri Bakanı ve PKK aracılarından, 15 Ekim 2009 tarihinde yapılan görüşmenin kamuoyuna açıklanmasını beklediklerini belirten Bahçeli, "Bu toplantıda neyin pazarlığı yapılmıştır? Hangi sözler verilmiş, taahhüt altına getirilmiştir? PKK talepleri karşısında nasıl boyun eğilmiştir? Teröristlerin affına dair hangi güvenceler verilmiştir?" sorularına yapılacak dürüst ve samimi açıklamaların bile süreçteki kanaatlerini değiştirmeyeceğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow