hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Poyrazköy iddianamesinin ekleri avukatlarda

    Poyrazköy iddianamesinin ekleri avukatlarda
    expand

    "Ergenekon" soruşturması kapsamında Poyrazköy'deki kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin 5'i tutuklu 17 sanık hakkında açılan davanın iddianame ekleri, DVD ortamına kaydedilerek avukatlara dağıtıldı.

    Davanın açıldığı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 297 sayfalık iddianamede soruşturmaya ilişkin delillerin yer aldığı 24 ek klasörü DVD ortamına aktardı.

    Bu DVD'ler, talep eden avukatlara verildi. Rahmi Koç Müzesi'ndeki denizaltında patlayıcı madde bulunması, Beykoz sahilinde mühimmat bulunması ve gayrimüslim vatandaşlara yönelik saldırı olaylarına ilişkin ihbar, bilgi alma, e-posta ihbarı ve çeşitli dokümanlar ile tahkikat evrakları örneklerinin bulunduğu klasörlerde, 17 sanıkla ilgili askeri savcılıkla yapılan yazışmalar da yer aldı.

    Denizaltıda patlayıcı madde bulunması olayına ilişkin belgelerin yer aldığı 13 numaralı klasörde, denizaltıda patlamaya hazır bombalarla ilgili ihbar tutanağı, Ahmet Demir'e ait ihbar tutanağı, Rahmi Koç Müzesi ile ilgili bilgi alma tutanağı, konuyla ilgili e-posta ihbarı, Levent Bektaş'tan elde edilen doküman, olay yeri inceleme tutanağı, Rahmi Koç Müzesi'nde Yavuz Demirkıran'a ait bilgi tutanağı, Ertuğrul Duru ve Hasan Oğuz İşleyenel'e ait bilgi alma tutanakları ile askeri savcılıkla yapılmış olan yazışmalar bulunuyor.

    Bu klasörde ayrıca, 10 Ağustos 2009 tarihli ihbar mektubu, askeri savcılıkça düzenlenen Nedim Yılmaz, Süleyman Manka, Mehmet Orhan Yücel ve Hasan Oğuz İşleyenel'e ait tanık ifade tutanağı, şüpheliler Yalçın Çetin, Bülent Başarkanoğlu ve Erhan Atasoy'a ait ifade tutanakları, bilirkişi raporu, askeri savcılıkça düzenlenen iddianame ve askeri savcılığın "Uluçreis" denizaltısıyla ilgili gönderdiği belgeler yer buldu.

    Gayrimüslim vatandaşlara yönelik saldırı olaylarına ilişkin tahkikat evrakları 2 klasörde bulunurken, sanıklardan emekli Binbaşı Levent Bektaş'a ait bir klasörde de şu belgelere yer verildi: "Olay yeri kriminal ve bomba, mühimmatlarla ilgili gelen raporlar, mühimmatlarla ilgili arama tutanağı, mühimmat evrakları, ihbarlara ilişkin evraklar, mahkeme ve savcılık kararları, Bektaş'a ait iletişim tespit tutanakları, arama tutanakları, kimlik fotokopileri, doktor raporları, silah ruhsat fotokopisi, parmak izi formu, kan, kıl, tükürük örnekleri alma tutanakları, hard disk, doküman ve CD inceleme tutanakları, telefon inceleme tutanağı, Bektaş'ın emniyet ifadesi, dijital materyallere ait çıktılar, inceleme ve değerlendirme raporları, mahkeme kararları."

    Ek klasörlerde ise soruşturmaya ilişkin inceleme raporları, iletişim döküm kararları ve imha tutanakları, genel yazışmalar, sanıklara ait savcılık ifadeleri, mahkeme sorgu tutanakları, tutuklama müzekkereleri, ayırma kararları, adli sicil ve nüfus kayıt örnekleri yer aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow