İndex

İş adamı ile Devlet Bakanı'nın ilginç diyaloğu!

İş adamı ile Devlet Bakanı'nın ilginç diyaloğu!

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, İsmailağa cemaatine yönelik yürüttüğü operasyon kapsamında iki yıl boyunca cemaatin önde gelen isimlerini dinletti. T24.com internet sitesi bugün bu dinleme kayıtlarının ikincisini yayınladı. Kayıtlarda bir iş adamı, bir devlet bakanı ile "sen" diyerek ve emreder tonda konuşuyor. Atatürk Kültür Merkezi'nin restorasyonu ile ilgili ihaleye kendisinden başka kimsenin sokulmamasını istiyor. Kayıtlarda cemaatin "Baba beni okuldan al" kampanyası ile kız çocuklarının okula gidişine karşı çıkışı da yer alıyor.

Bir devlet bakanı. Kayıtlarda adı X devlet bakanı diye geçiyor.

Ve bir iş adamı. Kayıtlara göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün heyetinde Suudi Arabistan ziyaretine giden, vergi rekortmenleri listesinde ilk 500'e giren cemaatten ya da cemaate yakın M.Ç.

Aralarında geçen diyalog çarpıcı...
 
İkilinin diyaloğunda dikkat çekici bir başka nokta da iş adamının bakana hitap biçimi...

Aynı iş adamının bir eski bakanla geçen diyaloğu da dinleme kayıtlarına yansımış.

M.Ç.'nin üst düzey bürokralarla yaptığı pekçok konuşma da kayıtlarda yer alıyor.

Örneğin Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nden bir iş talebi. M. Ç., Başbakanlığa bağlı TOKİ ile yaptığı işin karşılığı olan ödemede sorun yaşıyor ve gecikme faizi ödemesi gerekiyor.

İş adamı, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurumu Başkanı Sabahattin Kalyoncu'yla doğrudan diyaloğa girip "kardeşimi göndereyim halledin" diyor.

Cemaat, kız çocuklarının okula gönderilmesine de karşı. Cemaat üyeleri arasında dolaşan mesaj şöyle...
 






İlgili Konular » Yargının Sorunlarıdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Ne bakanı olursunuz?
Sizce insanoğlunun yaptığı en büyük tarihsel hata ne?





Devam