hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalçınkaya YÖK'ten katsayı belgesini istedi

    Yalçınkaya YÖKten katsayı belgesini istedi
    expand

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya YÖK'ten katsayıdaki yeni düzenlemelerle ilgili belgeleri istedi. İmam hatipler lehine katsayı düzenlemesi daha önce AK Parti kapatma davasında kapatma delili olarak gösterilmişti.

    Hürriyet gazetesine konuşan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, başsavcılıktan YÖK'e yazının geçtiğimiz hafta perşembe günü geldiğini açıkladı.

    Özcan, "Bizden yeni sistem ve katsayı ile ilgili bilgiler istediler" dedi.

    YÖK, şimdi alınan kararları ve bu bilgileri içeren tüm belgeleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermek üzere bir araya topluyor.

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti hakkında da diğer partiler gibi inceleme yürütüyor.

    Başsavcı Yalçınkaya geçen hafta yaptığı açıklamlarda, soruşturmanın olmadığının altını çizmişti; "Eğer incelemede deliller ciddi bir hal alırsa o zaman soruşturma safhasına geçilecek" demişti.

    Kuzu: "Belge toplaması normal"

    TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının belge toplamasının normal olduğunu belirterek, "Doğru belge, bilgi toplanmalı. Delillerin sağlıklı olması açısından bu önemli" dedi.

    Kuzu, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "28 Şubat ve Demokratik Süreç" konulu panelin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Burhan Kuzu, bir gazetecinin, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının belge ve bilgi topladığını hatırlaması" üzerine, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının belge toplaması normal. Doğru belge, bilgi toplanmalı. Delillerin sağlıklı olması açısından bu önemli. Bundan illa bir şey çıkarmamak lazım. Zaten kendisi de 'Belge toplamamızdan farklı şey çıkarılmasın' açıklamasını yaptı" diye konuştu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Parti kapatmalarına Meclis karar versin" şeklindeki açıklamasını hatırlatan bir gazetecinin görüşlerini sorması üzerine Kuzu, bunun farklı anlaşıldığını söyledi.

    İspanya ve Almanya'da bunun uygulandığını ve orada meclisin iznine tabi olduğunu belirten Kuzu, Erdoğan'ın Türkiye'de de parti kapatmayla ilgili bir dava açılırken Meclis'ten izin alınması gibi bir uygulamaya işaret ettiğini, ancak bunun "salt çoğunlukla mı, yoksa 3/2 çoğunlukla mı olması" konusunun henüz netleşmediğini bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow